Apoteka s početka veka u Noći muzeja

dana Jun13 2014

Posetioci Noći muzeja su saznali koje aparature su korišćene, kako su izrađivani pojedini farmaceutski oblici i kako su izgledali tadašnji lekovi. Bila je ovo prilika da se vide retki eksponati, Pharmacopoeae (knjiga uputstava za identifikaciju sastojaka lekova)  iz 16. veka, zatim apotekarske bočice iz srpskih apoteka, izgled prvih apoteka u Srbiji, kao i one koju je osnovao Paul Beiersdorf, zajedno sa prvim pakovanjima Eucerin preparata koji su se pojavili u Nemačkoj u to doba.

Zainteresovani su takođe učestvovali u uzbudljivoj radionici, tokom koje su se spravljale pilule i kreme na starinski način, sa autentičnim komponentama uz vođstvo profesora sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

U ambijentu retro apoteke, Eucerin®, najstariji medicinski brend za negu kože, koji je prisutan na svetskom tržištu više od 110 godina, dokazao je da najefikasnije formulacije nastaju iz spoja starog i novog, jer snaga najuspešnijih leži u poštovanju tradicije, ali i inovativnim rešenjima u skladu sa zahtevima novog doba.

Prof. dr Dušica Krajnović, sa Farmaceutskog fakulteta upoznala je prisutne sa značajnim odrednicama svih eksponata i uputila ih u tradiciju saradnje nemačke i srpske farmacije, koja je aktuelna i danas, o čemu svedoči i ova izložba. Studenti Farmaceutskog fakulteta su predstavili svoje muzičke talente i na taj način učinili ovaj nesvakidašnji povratak u prošlost još zabavnijim.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, trendovi | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Apoteka s početka veka u Noći muzeja”


« Pray, naočare za sunce za ovo leto

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook