Akreditovana Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru

dana May25 2018

U povodu dobijanja akreditacije Ministarstva prosvete Republike Srbije, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru, juče je organizovala prezentaciju rada svojih učenika, iz klasa pedagoga Ivanke Lukateli, Marije Janković i Ane Pavlović.

Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2010. godine u Beogradu rešenjem Ministarstva kulture Republike Srbije, sa ciljem unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji.  U saradnji sa prestižnim baletskim školama i institucijama iz sveta, u Beogradu je septembra 2011. godine počela sa radom Baletska škola, koja je 2013. godine prepoznata od strane Ministarstva prosvete Republike Italije, a 2018. godine dobila akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Kao prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru  će svoju nastavu koncipirati u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom. Prezentaciji i svečanom koktelu su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, ambasadori Italije, SAD, Australije, Kube, Kanade, gradski menadžer Goran Vesić, brojni predstavnici javnog i kulturnog života…

 Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru (akreditovana od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, 17.04.2018.) organizuje prvu audiciju za školsku 2018/19. godinu. Audicija će se održati 8. juna 2018. godine, od 17-18.30h, u prostorijama Fondacije, ulica Kolarčeva br. 3, u Beogradu.

Audicija se organizuje za prijem u pripremna odeljenja i I razred baletske škole, odnosno za decu uzrasta od 4–9 godina, bez ili sa baletskim iskustvom, kao i za upis u starije klase, uzrasta od 10–17 godina.  Za izuzetne talente koji su već stekli određeno baletsko obrazovanje, ovo je jedinstvena prilika za mogućnost stipendiranja ili daljeg usavršavanja u okviru programa Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i njenih partnerskih organizacija. Audiciju će voditi direktori i pedagozi baletskih akademija iz Rima i Pekinga. Za prijave i dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na e-mail: director@nationalfoundation4dance.com, ili na broj telefona: 064/33-91-845.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Akreditovana Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru”


« Aleksandar Đorđević majstor komunikacije u sportu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook