Acqua di Parma i Creed u Beogradu

dana Dec14 2017

Sinoć je poznati beogradski koncept store L’Atelier uz drage goste proslavio godišnjicu uspešnog poslovanja, predstavivši tom prilikom i svoje dve nove ”zvezde” – parfeme Acqua di Parma i Creed. Koktelu, koji je organizovan za ovu lepu priliku prisustvovali su brojni predstavnici medija, kulture i mode.

Acqua di Parma je prošle godine proslavio sto godina postojanja. Sto godina italijanske umetnosti sa najfinijim tehnikama ručne izrade. Svaki od proizvoda je izrađen u pojedinačno odabranim italijanskim radionicama, gde su se tehnike izrade tajno prenosile kroz generacije. Svaki pojedinačni artikal se izrađuje sa izuzetnim strpljenjem, vremenom i posvećenošću prema duhu najstarijeg majstorskog zanata koristeći samo najfinije materijale – retka, esencijalna ulja, najčistiji vosak, drvo i plemenite metale, prekrasna otporna i vizuelno fina koža i kvalitetne tkanine. Najveća pažnja se posvećuje najsitnijim i završnim detaljima.

Na početku dvadesetog veka, Baron Karlo Magnani, naslednik jedne od najstarijih porodica Parma, živeo je u Parmi. Sredinom devetnaestog veka, njegov deda, Girolamo Magnani, bio je “slikar, reditelj i dizajner” u Teatro Regio – kraljevskom teatru. Njegovi setovi su bili omiljeni Giuseppeu Verdi, ali miris po kome je mogao biti potpuno prepoznatljiv nije postojao. Zbog toga, vođen željom da otkrije svoj svet u mirisu, angažovao je poznatog perfumistu da ga stvori, i tako je prema njegovom iskustvu, pre sto godina, rođen izuzetno svež i moderan miris – Colonia Acqua di Parma, prva istinski Italijanska kolonjska voda.

Od tada, brend sinonim za eleganciju i lepotu postao je deo baštine i istorije grada. Nepogrešiva žuta Parma, koja je karakterisala aristokratske kuće iz barokne ere, postala je ikona Acqua di Parma proizvoda i označava njen zaštitni znak. Kraljevski štit postao deo logotipa i podseća na grb Vojvoda iz Parme u vreme Marie Louise, vladara koja je više nego bilo koji drugi, donela sjaj gradu zahvaljujući kultivaciji svoje umetnosti i kulture.

Acqua di Parma je jedan od vodećih igrača na luksuznom trištu i već više od 100 godina pravi seriju remek dela tradicionalnog italijanskog znanstva. Brend je ostnovan 1916. godine sa Colonia klasikom, autentičnom ikonom, mirisom koji je inspirisao Acqua di Parma svet i njegove vrednosti zasnovane na italijanskom načinu života, strasti za lepotom, obraćanju paženje sitnim detaljima i savremenim tumačenjem luksuza.

House of CREED

Kuća CREED je nastariji i verovatno najtajanstveniji parfemski brend na svetu, osnovan u Londonu pre više od 250 godina, tačnije 1760. godine. Osnivač je James Hanry Creed i kompanija se prenoi sa oca na sina već 7 generacija. Poznati po svojoj tehnici obrade sirovih materijala, preferiraju prirodne sirove materijale, pre nego sintetičke zamene. Sa svojom dugom istorijom, slavnom klijentelom, kao što su članovi kraljevskih i predsedničkih porodica, od kraljice Viktorije do Kenedija., preko Vinstona Čerčila do Hemfrija Bogarta, do današnjih zvezda kao što su Robi Vilijams, Šon Koneri ili Joan Kolins, Anđelina Žoli, Mišel Obama.

Creed ignoriše sve konvencije moderne industrije mirisa, ne reklamira se, ne angažuje slavne ličnosti u promotivne svrhe i zadržava ograničene distributivne kanale i ored toga što bi svako širenje značilo veći profit. Creed parfemi, bilo da su muški, ženski ili uniseks, upakovani su u elegantne bočice koje predstavljaju modernu verziju istorijskog nasleđa.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook strani.

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Acqua di Parma i Creed u Beogradu”


« Žreb parova četvrtfinala Kupa Srbije u petak 15.decembra

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook