6. dan 38. Black’n’Easy Fashion Week-a

dana Nov20 2015
Kolekcija brenda UGG pronalazi inspiraciju u liticama velike granitne stene, kao i u predelima Josemitskog nacionalnog parka. Ovogodišnja kolekcija predstavlja sinonim kvaliteta, elegancije i eksluzivnog stila, a posebno iznenađenje predstavljaju detalji koji klasične uggsice promene u sasvim novu obuću sa posebnom pričom. Pored manekenki, nove odevne komade pistom su prošetale i poznate dame Sara Jovanović i Anđelka Prpić.


UGG
Nakon velikog uspeha kolekcije na London Fashion Week-u George Styler se tradicionalno predstavio i beogradskoj publici. Kralj trikotaže, kako su ga britanski  kritičari nazvali, i u ovoj kolekciji na vrlo originalan način spaja tradicionalno i moderno. Počasni gost revije bio je poznati glumac Saša Joksimović koji se oprobao u ulozi manekena.
george styler
George Styler
Marija Barišić kroz kolekciju „Ptica za Nurdor“ provlači kontrast dva motiva – kaveza i ptice. Autorka skicira ženu zarobljenu u svojoj potrebi za ljubavlju, seksom, uspehom i sigurnošću. Duge haljine i kimona nežno štampanih dezena su od lagane viskoze, voala i tila. Boje i oblici deluju kao da su nanete potezima slikarske četke i podsecaju na Marijine umetničke kolaže.

marija barisic
Marija Barišić
Modeli nove kolekcije Vlade Savića podvučeni su geometrijskom dominantom u intezivnom koloritu za čiju inspiraciju ga vezuju radovi američkog slikara Elsvorta Kelija i Kazimira Maljeviča. Pomalo redefinisana ženstvenost je i dalje glavna referenca ovog autora, a vizija  čista, svedena i nosiva.

Vlada Savić
Kada je reč o bloku studentskih revija, svoj rad su najpre prikazali Tijana Petrić, Angelina Stevanović, Stevan Božanović i Anđelka Rakić studenti Visoke strukovne tekstilne škole.

Anđelka Rakić, Angelina Stevanović, Stevan Božinović, Tijana Petrić
Zatim je usledila diplomska kolekcija Tamare Marović, studenkinje sa Fakulteta za umetnost i dizajn. Njena kolekcija „Black Box“ za cilj ima da uspostavi balans opozitnih odevnih elemenata: formalnog muškog sakoa i ženstvenog donjeg veša.


Tamara Marović

Na poslednjoj reviji 6. dana bila je prikazana zajednička kolekcija pod nazivom Exposure koja nosi potpis diplomaca Accademie del Lusso: Aleksandra Jovanovića, Tare Lalić, Andriane Bešević, Alise Janković, Marijane Mihajlov, Alekse Ilić i Kristine Nedeljković, diplomaca Accademie del Luso.

Aleksandar Dado Jovanović, Tara Lalić
Aleksandar Dado Jovanović, Tara Lalić


Alisa Janković, Marijana Mihajlov

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “6. dan 38. Black’n’Easy Fashion Week-a”


« Takmičenje mladih zavarivača Srbije

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook