5. dan 38. Black’n’Easy Fashion Week-a

dana Nov14 2015

Peti dan 38. Black’n’Easy Fashion Week-a bio je veoma dinamičan. Pod pokroviteljstvom Avon šminke, beogradskoj publici najpre se predstavila Ana Ljubinković, kolekcijom „Cloudwalker“ za sezonu proleće/leto 2016.

ana
Kolekcija je predstavlja vezu naizgled nespojivih elemenata: ručno rađene haljine od goblena nose smerni duh prošlih vremena, nasuprot komadima od lak kože koje asociraju na fetiš odeću. Veći deo kolekcije je ručno rađen i iako nosi utisak visoke mode dizajnerka naglašava da se radi o urbanoj visokoj modi koja se može nositi svaki dan.
Nakon revije Ane Ljubinković, publika je imala priliku da pogleda revije autorske mode uključujući mlade dizajnere: Sonju Jocić, Viktoriju Džimrevsku i modni dvojac „Mates“.

Sonja Jocić predstavila je projekat pod nazivom „Switch“ koji se bavi ispitivanjem drapiranja i njegovog uticaja na odevni predmet. Kroz istraživanja dekonstrukcije, kolažiranih formi, produžetaka i slojevitih komada „line up“ razvija eksperiment koji je fokusiran na multifunkcionalnost stajlinga za proleće/leto 2016.


Dizajnerka Viktorija Džimrevska predstavila je kolekciju „Different“ kojom je težila da prepoznatljivi prefinjeni izraz upotpuni moćnim detaljima koji čine svaki model posebnim. Kolekcijom dominiraju maksi prsluci sa oversize reverima, lagani kaputi sa kratkim rukavima, unikatne haljine i suknje koje prate liniju tela. Preovlađuje crna, bela, braon i kraljevsko plava boja sa srebrnim i zlatnim detaljima.

Viktorija Džimrevska

Kreatori Marko Ilijev i Saša Stević, koji na modnoj sceni nastupaju kao duo „Mates“, prikazali su svoju mini kolekciju inspirisanu poznatom českom ilustratorkom Kvetom Pacovskom. Široki kaputi, suknje sa faltama, jarke nijanse crvene i roze bile su karakteristične za kreacije ovog modnog dvojca. Materijali kao što su kašmir i vuna upotpunili ovu ideju.

Mates

Belgrade Fashion Week je i ove sezone bio mesto na kom su svoje kolekcije prikazali studenti master studija Fakulteta primenjenih umetnosti. Svoje završne master kolekcije prikazale su Gala Borović, Dajana Vasić i Mila Đenić.

Dajana Vasić

galaGala Borović

Mila ĐenićMila Đenić


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “5. dan 38. Black’n’Easy Fashion Week-a”


« Uhvati dobar PRavac

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook