Aleksandar Zabunović: Manje se plašite i više uživajte u modi!

dana Jan13 2017
Intervju sa Aleksandrom Zabunovićem, dizajnerom brenda Aleksandar Zabunović. Kreativni pečat brenda potpisuje mladi par Aleksandar i Milica Zabunović koji svoju ljubav prema modi i stilu pretaču u kolekciju za jednu savremenu ženu istančanog ukusa i stila. Aleksandar poručuje da se ne plašimo da probamo nešto novo i drugačije.

15390868_1289819391086064_324483583072150826_n

Čime se vodite prilikom dizajniranja?

Ja nemam pravila po kojima radim jer inspiraciju dobijam svakodnevno. Za mene je moda prosto potreba da se kroz jednu pomalo umetničku formu izrazim i ostavim svoj pečat. Kada je vreme da se kolekcija objedini od stotina crteža onda moja supruga i ja provodimo dosta vremena razmišljajući šta ćemo izabrati i šta će ostaviti najbolji utisak na klijente. Koliko god mi voleli modu, ona postaje živa tek kroz naše klijente i na tome smo im beskrajno zahvalni.

Da li slepo pratite trendove i primenjujete ih na svojim kreacijama?

Trendovi su prolazni ali je stil ono što ostaje kao jedina prepoznatljiva veza sa našim brendom. Naravno da će možda biti nešto što je aktuleno i što je i nas inspirisalo da bude deo naše kolekcije, ali generalno, volimo da dizajniramo tako da naše komade naši klijenti mogu nositi godinama.

Šta vas najviše inspiriše?

Dizajn je nešto što je sastavni deo mog svakodnevnog života i bez koga iskreno ne mogu. Inspiraciju dobijam od mnogih stvari, da li je to film, knjiga ili možda neka situacija, neka stara slika. Inspiracija je svuda oko mene i ja se trudim da je ne sputavam u bilo kom pogledu. Teško je stvarati nešto kada ste pod pritiskom zato i volim da crtam svaki dan.

Kako vidite ženu? Vaša kolekcija je izuzetno ženstvena i ističe obline.

Moderna žena je veoma zanimljiva. Ona ujutru može da bude u sportskom fazonu, za ručak da nosi haljinu od svile a za večeru da nosi kožnu jaknu i cool farmerke. Žena za koju ja kreiram se ne plaši da bude drugačija i da proba nove stvari. Ona možda neće nositi kratko kada je to u trendu ili ne nositi balsku haljinu na izlazak. Šta god izabere, ona ne razmišlja previše šta drugi misle i šta će drugi reći već uživa u momentu i oseća se moćno i fenomenalno a ja mogu samo da budem zahvalan što sam deo te priče.

Da li se usuđujete za stvaranje avangardne kreacije?

Kao što sam i rekao ja ne pratim trendove, volim da negujem određen stil odevanja ali sam u istu ruku i ljudsko biće koje se menja. Za sada je ovo stil čiji mi senzilibitet najviše prija ali ne mogu da garantujem da će to uvek ostati tako.

Kako izgleda jedan stvaralački dan kreatora brenda Aleksandar Zabunović?

Jedan stvaralački dan izgleda veoma haotično sa mnogo materijala koji su svuda, sa mnogo crteža  i uzoraka kao i starih magazina. Neko se u kreativnom haosu teško snalazi dok se ja snalazim odlicno.

Ko vam je večita inspiracija na domaćoj a ko na svetskoj modnoj sceni?

Kako strana tako i naša modna scena ima sjajnih dizajnera koji svojim radom pomeraju granice mode iz sezone u sezonu. Meni je samo veliko zadovoljstvo da budem makar malo deo tog sveta.

Koje su vaše preporuke za sve one devojke i žene koje su i dalje u potrazi za svojim stilom?

Ne plašite se da probate nešto novo i drugačije. Mnogo puta sam imao slučaj da neko neće da proba nešto jer misli da mu loše stoji, a kada jednom proba, kompletno promeni mišljenje. Moda treba da bude zabavna i treba je takvu i doživeti. Zato je moja preporuka svim ženama da se manje plaše i više uživaju u modi.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: intervjui, lifestyle, najnovije vesti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Aleksandar Zabunović: Manje se plašite i više uživajte u modi!”


« Novi uspjeh Josipa Grabovca: poznati modni bloger na najvećem sajmu muške mode

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook