24h Elegancije –

dana Sep9 2014

U okviru glamurozne manifestacije “24 sata Elegancije” od 05.- 07. septembra 2014. na Belom dvoru 5. Septembra po prvi put  kao zvezda večeri biće predstavljena ženska kolekcija famoznog italijanskog dizajnera cipela René Caovilla. Ovaj segment manifestacije realizovaće se u saradnji sa modnim ekspertom, Madam Cris Egger, ambasadorom 24 sata Elegancije za Italiju.

Ovaj umetnik koji je stvorio jedan od najprestižnijih, luksuznih brendova cipela, ima tradiciju dugu  80 godina od kada  je osnovan u Veneciji.Tokom svoje dugogodišnje karijere Caovilla stvara  jedinstvene kolekcije u renomiranoj  Riviera del Brenta,  gde je umetnost pravljenja cipela počela još u XIII veku. Vešti majstori rade na cipelama posvećeno i sa ljubavlju kako  bi stvorili umetnička dela, pravo svedočanstvo izraza „Made in Italy“.

Maksimum pažnje se usmerava na detalje u poslednjim potezima ukrašavanja sandala koje elegantno  prate liniju ženske noge. Od 1934, Caovilla je obeležio savremenu modu  praveći večne, ultra ženstvene cipele. Svaki par ovih cipela je ručno pravljen u fabrici Rene Caoville  sa punom pažnjom i strasti na jedinstvene detalje koje prate drago kamenje , kristali, koža i vez. Početkom 70-ih Caovilla je radio sa pozntim dizajnerom Valentinom, a tokom 80 ih i za kuće Chanel i Christian Dior. Svoju ekstravagantnu stranu, cipele sa dragim kamenjem,  je otkrio sarađujući sa Karl Lagerfeldom tokom početkom 2000.


Ženska kolekcija famoznog italijanskog dizajnera cipela René Caovilla

Svetski poznat kao „master“ sofisticiranih  ženskih cipela  , Rene Caovilla koncipira i proizvodi cipele i aksesoare karakteristične po svojoj vrhunskoj izradi i kreativnosti. Kreacije Rene Caoville su postale simbol tradicionalne umetnosti pravljenja cipela u Veneciji, zahvaljujući  njihovoj delikatnosti, ručnoj izradi ali i savremenosti  i ženstvenosti. Danas ovaj brend ima 7 prodavnica i 6  franšiza širom sveta. A njegove modele nose Jennifer Aniston, Tyra Banks, Heidi Klum, Kristen Stewart I Nikki Reed.


Ženska kolekcija famoznog italijanskog dizajnera cipela
René Caovilla

Od ove godine Rene Caovilla eksluzivni modeli čine deo prestižnog muzeja Peggy Guggenheim Collection u Veneciji. Kako bi proslavio 80 godina rada kreirane su dve kolekcije – kapsule za luksuzno odeljenje prodavnica Bergdorf Goodman and Neiman Marcus. Ove kolekcije obuhvataju 8 i 10 modela koje prate originalne cipele iz arhiva Caoville i predstavljaju ikone stila zaostavštine ovog brenda. Ovi modeli će biti predstavljeni na Belom dvoru  u Beogradu 5.septembra.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: , ,



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “24h Elegancije –”


« 24 sata Elegancije – Cifonelli odela, Corthay muška obuća i Martell konjak

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook