100 kreativnih BDW igralista

dana Jul22 2014

BDW zaključio još dve donacije za rekonstrukciju dečjih igrališta koja će krajem leta ili početkom postati deo CSR projekta – 100 KREATIVNIH BDW IGRALIŠTA ZA DECU SRBIJE, koji se realizuje pod visokim pokroviteljstvom Predsednika Republike Srbije i Gradonačelnika Beograda, gospodina Siniše Malog uz podršku NJ.E. gospodina Peke Orpane, Ambasadora Finske u Srbiji.

Zahvaljujući donaciji kompanije “NIS a.d. Novi Sad”, staro igralište u centru Kalemegdanskog parka, ispred paviljona Cviijeta Zuzorić – koje vapi za obnovom – će konačno dobiti dugo čekanu kompletnu rekonstrukciju u skladu sa novim kreativnim standardima koje je BDW 2013. godine implementirao u izgradnji prvog kreativnog igrališta na Malom Kalemegdanu, koje se nalazi u neposrednoj blizini. Zahvaljujući ovom novom partnerstvu između “NIS a.d. Novi Sad”-a i Grada Beograda, najvažniji i najposećeniji park i istorijski spomenik u centru Beograda će konačno povratiti sjaj svojih tradicionalnih igrališta za buduće generacije i vratiti običaj prošlih generacija da dolaze iz svih delova grada da uživaju u igru, kao turista iz celog sveta koji dolaze sa decom i ne propuštaju da posete Kalemegdan. Partnerstvo između BDW-a i kompanije “NIS a.d. Novi Sad” je realizovano zahvaljujući nacionalnom društveno odgovornom projektu “Zajednici zajedno”.

Drugo veliko igralište biće izgrađeno na platou Ušća zahvaljujući donaciji “UŠĆE Shopping Center d.o.o.”, koji je prepoznao koliko je značajno da se stvore bolji uslovi za život dece, te se pridružio neprofitnoj nacionalnoj kampanji BDW-a za izgradnju “100 KREATIVNIH BDW IGRALIŠTA ZA DECU SRBIJE”.  Igralište Ušće je još važnije jer ukazuje da se ideje BDW-a šire i na Novi Beograd, novi delu grada udaljen od starog centra, i ono će zapravo postati prvo dečje igralište u prostranom parku Ušća, što je samo po sebi neverovatna činjenica.

Po pravilima ove kampanje, opštine, a u ovom slučaju Grad Beograd će sufinansirati projekat, odnosno uložiti jednako sredstava koliko i partneri iz privatnog sektora po principu matching grants programa. Oba igrališta će biti izgrađena u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove, a radove će izvoditi profesionalci iz Gradskog zelenila. Projekte će voditi i koordinirati Beogradska nedelja dizajna, a oba igrališta će dizajnirati i projektovati mladi Arhitektonski studio MADA iz Beograda. Opremu će obezbediti nagrađivani finski lider u dizajnu igrališta – LAPPSET – koji je ponovo ponudio neprofitne uslove posebno za srpsku decu, zahvaljujući ljubaznoj podršci Ambasade Finske u Srbiji i ličnoj inicijativi gospodina Ambasadora, NJ.E. Peke Orpane, čija je misija da poveže Finsku i Srbije na ovaj plemenit i kreativan način.

Ovo je u već dokazani tim kreativnih partnera, koji su uspešno proizveli BDW-ovo prvo igralište na Kalemegdanu prošle godine, koje je osvojilo sve simpatije javnosti i brojne pohvale, kako od stručnjaka tako i od naših najkompetentnijih i najvažnijih korisnika – naše dece.

Ideja projekta je  da u roku od dve godine Srbija bedoatij z 100 ne samo novih, već i inovativno projektovanih kreativnih dečjih igrališta, izgrađenih na strogo neprofitnim osnovama, što važi za sve uključene strane, kako bi pomogao najranjivijem delu stanovništvu Srbije – deci. Reputacija Beogradske nedelje dizajna garantuje različitost u odnosu na slične humanitarne akcije, već da u ovom slučaju dizajn i kreativan način razmišljanja igragu glavnu ulogu. Jedinstven pristup omogućava sroskoj kreativnoj zajednici da primeni  najnovije trendove i otkrića globalnih kreativnih industrija, što je u osnovi ono po čemu je BDW poznat: aktivnost smo u oblasti povezivanja, networking-a i capacity building-a u Srbiji i u svetu, već deset godina zaredom. Sa kampanjom za “100 KREATIVNIH BDW IGRALIŠTA ZA DECU SRBIJE” , cilj je da se  naprave inovativna igrališta, koja će odoleti zubu vremena, upotrebe i habanja svuda u Srbiji gde su potrebna, a koja će pritom biti u skladu sa najvišim ekološkim i standardima održivosti.

Nadamo se da će ova nova dva primera javno/privatnih partnerstava u Srbiji inspirisati i ohrabriti ostale kompanije i institucije širom Srbije da se uključe i svojim predlozima, inicijativama i donacijama postanu deo projekta. Nadamo se da će se uskoro san o “100 KREATIVNIH BDW IGRALIŠTA ZA DECU” postati realnost u mnogim drugim mestima širom Srbije.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “100 kreativnih BDW igralista”


« JDX Backstage

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook