Zuhair Murad – pesnik ženske lepote, ready to wear 2012/2013

dana Sep16 2012

Elegantno, sofisticirano, ženstveno. Smelo, ali ne i ekscentrično. Puno detalja, ali ne i kičasto. Seksipilno, ali ne i vulgarno. Nije lako ukratko korektno predstaviti rad sve uspešnijeg, retko talentovanog libanskog dizajnera po imenu Zuhair Murad.

Ovaj dizajner rodom iz Bejruta krenuo je je u osvajanje modne scene 1995. godine, proširenjem lanca svojih radnji u Bejrutu. Njegove kreacije slave žensku siluetu. Najpoznatiji je po houte couture kreacijama, ali radi i ready to wear, venčanice, modne dodatke, a planira širenje posla na kozmetiku i indistriju nameštaja. Poznat je po raskošnim svečanim haljinama koje prate liniju tela, kao veštoj i sofisticiranoj upotrebi detalja od kojih preovlađuju volani, čipka i vez.  “Vreme je da ženstvenost i feminizam vratimo na velika vrata”, njegova je poznata izjava.

U njegovoj kolekciji ready to wear jesen-zima 2012/2013, ističe se crna boja, mada nisu izostale ni crvene ni nude nijanse, koje su sastavni deo svake njegove kolekcije, a ove godine nas je iznenadio osvežavajućon akvamarin varijantom. Najzastupljenije su crne haljine, sa čipkom i tilom, koje naglašavaju figuru. Kolekcija odiše eksplicitnom, sofisticiranom elegancijom, maestralnim kombinovanjem čistih linija i upadljivih detalja. Predstavili smo Vam deo njegove kolekcije jesen-zima 2012/2013.

Photo credit : http://en.flip-zone.com/


Dejana Savić
je student pete godine medicine. Završila je srednju medicinsku, smer zubni tehničar. Piše realistične pripovetke. Bavi se naučnim radom. Iz hobija se bavi čitanjem, crtanjem kreacija, vajanjem figurica od voska i gline, crtanjem, orijentalnim plesom, skupljanjem recepata. Voli te piše i deli sa drugima svoja saznanja i mišljenje. Za nju je lepota način života. Smatra da nema neposrednijeg izraza ljudske kreativnosti od one umetnosti kojom sebe ulepšavaju. | na twitter-u | facebook-u | tema: modne revije | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zuhair Murad – pesnik ženske lepote, ready to wear 2012/2013”


« Katarina Cvitković predstavila kolekciju u New Yorku

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook