Zlatni Sveti Stefan

dana Sep2 2012

Kao i svake godine, jedan od najpoznatijih magazina Conde Nest Traveler kada su u pitanju luksuzne destinacije, hoteli i putopisi objavio je listu najboljih hotela za tekuću 2012.godinu.

U okviru Gold liste 2012 našli su se najviše hoteli sa američkog, azijskog i sa evropskog tla.

U velikom istraživanju koje je obuhvatilo više od 8 miliona svetskih putnika, ulazili su utisci vezani za lokaciju, cenu, uslugu i hranu a konačna lista je na kraju predstavila 214 hotelskih kompleksa širom planete koji čekaju na vas, sada ili u bliskoj budućnosti.

Kada je u pitanju Evropa, najveće ocene dobili su londoski hoteli kao i francuski, odnosno italijanski gde su se istakli Hotel de Paris iz Monaka, Il San Pietro di Positano iz Pozitana, Chateau de la Chevre d’Or iz Ezeja u Francuskoj i Chewton Glen iz Engleske, dok su sa ovih prostora najbolje ocene dobili Regent Esplanade iz Zagreba, i Aman resort u Svetom Stefanu.

Kako bismo mogli u nedogled da vam predstavljamo njihovu selekciju, mi smo se odlućili da vam umesto toga predstavimo naših top 5 u pojedinačnim postovima a ovo putovanje, počinjemo sa onim koji se našao pri samom vrhu liste, Aman Sveti Stefan.

Nama daleko poznat poluotok Sveti Stefan, tek 2010.godine nakon kompletnog renoviranja od strane singapurskog  Aman resort grupacije dobija uslugu i redizajn na koji je toliko dugo čekao.

Tada je ipak samo deo kompleksa bio renoviran i otvoren ali tek od ove godine, hotel je u celini obnovljen i predstavljen medijima u junu kada su i stigli prvi putnici, Englezi.

Smešten na savršenoj lokaciji, 6km od Budve, Sveti Stefan više ima kotorski stil nego budvanski sa prelepom tišinom, peščanim plažama i nepreglednim zelenilom.

Nekadašnje ribarsko ostrvo koje je stazom povezano sa kopnom sada zajedno sa Miločer vilom koja je pripadala Mariji Karađorđević, sada čini hotelski kompleks koji savršeno oslikava značenje reči AMAN na urdskom, MIR.

Ostrvo koje je u periodu od šezdesetih do osamdesetih privlačilo zvezde poput Sofije Loren, Orson Vels i Elizabet Tejlor, ne sumnjamo i sada će opet privući poznata svetska imena.

Aman resort grupacija, uradila je svakako sjajan posao, ostavljajući ulice, zidine, krovove i fasadu u originalnom obliku dok je unutrašnjost dobila savremeni hotelski komfor.

Hotel od 5 zvezdica obuhvata kompleks od 50 soba, koje čine nekoliko dupleksa i vila a ceo prostor je obezbeđen besplatnom wireless mrežom.

Skoro 90% zaposlenih su iz Crne Gore sa dugogodišnjim iskustvom iz ugostiteljstva i hotelijerstva.U ponudi je 24h usluga, spa i wellness centar, teretana i nekoliko restorana.

Najveći i najlepši apartman je Sveti Stefan apartman koji ima poseban, izdvojen bazen.

Enterijer skoro svake sobe prati Aman elegantnu priču kao i ostatke prošlosti koja datira iz 15og veka te prostorom dominiraju prirodni materijali poput drveta, kamena, mermera, lana, pamuka, kože dok se od boja ističu krem, braon i bela.

Draž svakog apartama je divno okruženje te mogućnost da jutarnju kafa popijete ili u vrtu pored neke od crkvi koje se nalaze na ostrvu ili na privatnoj terasi sa prelepim pogledom na Jadransko more gde možete da se osamite i uživate opušteno.

Da se vodilo računa o svemu pokazuje i gastronomska usluga.

U okviru kompleksa postoji nekoliko restorana. Tu je Piazza koja se nalazi u središnjem delu ostrva i koju čine koktel bar Enoteka koja nudi i tapas, zatim Taverna koja ima američki, odnosno evropski doručak i Antipasti bar gde možete da večerate.

Na ostrvu još postoje Queen’s Chair sa mediteranskom hranom, Olive Tree sa chill beach atmosferom nudi morsku hranu a tu je i Beach Cafffe blizu Miločera koji je više za osveženje kraj mora. Ukoliko ipak i ovo ne bude zadovoljilo nepca gostiju tu su restorani u okviru Miločer vile: Loggia, Dining room i Living room.

Lepota Svetog Stefana ne bi svakako bila potpuna bez divnih plaža koje ga okružuju i koje nude jedan dodatan ali nezamenljiv ugođaj.

Ako vam ipak Sveti Stefan postane mali za uživanje, blizina nekoliko divnih mesta kao i propratne aktivnosti koje nudi hotel, mogu svakako da vas privuku.

Tu je poseta manastoru Ostrog, odlazak do Budve ali i Kotora kao i mogućnost da iznajmite jahtu i samo otplovite na horizont.

Kako ne sumnjamo da ćete uživati i imati nezaboravne doživljaje i uspomene, ostaje nam samo da vam poželimo da bar jednom priuštite sebi ovaj raj koji se nalazi u našoj neposrednoj blizini.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: putovanja | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zlatni Sveti Stefan”


« Brzinski čokoladni kolač

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook