Zlatne godine: Najbolji muzički albumi 20. veka

dana Feb15 2018

Tokom 2018. Dom omladine Beograda započinje mapiranje istorije popularne muzike.  U ponedeljak 19. februara, od 18 časova u Glavnom holu Doma omladine Beograda, sa Momom Rajinom i Draganom Ambrozićem razgovara će se o dva izdanja koja su obeležila godinu 1977 i 1978: Kraftwerk “Man Machine” i David Bowie “Heroes”.

Prva sesija donosi diskusiju o legendarnim izdanjima iz godine 1978: Kraftwerk “Man Machine” i David Bowie “Heroes”.  Predavači ciklusa „Zlatne godine“ su Momčilo Rajin, Žikica Simić, Dragan Ambrozić.

Dom omladine Beograda jedno je od centralnih mesta dešavanja i svakodnevnog života uz i kroz popularnu muziku u Beogradu preko 50 godina, organizator prvog gostovanja grupe Kraftwerk kod nas (Tašmajdan 2005), kao i velike In memoriam večeri posvećene Dejvidu Bouviju (2016). Serijom tribina “Zlatne godine” pokušaće da podignu na viši nivo promišljanja  odnos prema albumima koji su oblikovali svetsku, pa i ovdašnju kulturu – njihovo mesto zaista je zlatno, kao i ono koje pripada najboljim romanima, filmovima i strip albumima. Krajnje je vreme da im se prizna ogroman značaj koji imaju, kao i uloga kulturnih temelja.

Radi se o albumima koji su spadaju u najslavnije avangardne prodore na hit liste svih vremena, umetničkim činovima koji su najavili novu epohu. Oba su proslavili futuristički koncept kao legitiman deo jezika pop kulture. Sa jedne strane stoji Dejvid Bouvi, koji je jednom od svojih najboljih ploča “Heroes” obezbedio sebi novu mladost i upisao se u najveće heroje novotalasne generacije i modernog doba uopšte, dajući mu definitivnu anti-himnu. Sa druge strane stoje Krafwerk, koji su sa “Man Machine” dosegli neočekivani mainstream uspeh, nagoveštavajući jedno novo doba koje od njih počinje, doba postmodernizma i posthumanizma.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zlatne godine: Najbolji muzički albumi 20. veka”


« NIVEA negujuće micelarne maramice za čišćenje lica

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook