Zlatna lopta u ruke Vladimira Stojkovića i Vladana Milojevića

dana Dec24 2017

Fudbalski savez Srbije proglasio je najbolje u godini na izmaku a priznanja su zasluženo otišla u ruke trenera Crvene zvezde, Vladana Milojevića i golmana Partizana i najboljeg nacionalnog tima, Vladimira Stojkovića.

Dobitnik “Zlatne lopte” FSS Vladan Milojević letos je preuzeo crveno-bele i ove jeseni ih prvi put posle deset godina doveo do grupne faze nekog evropskog takmičenja, a potom i prvog proleća u Evropi posle 25 godina.
-Lično za mene ovo je bila izuzetna godina. Bio sam na korak od Lige šampiona, a onda je došao i poziv voljenog tima. Uz mene su stalno bili porodica i moji igrači, kao i uprava koja mi je dala ovu šansu. Tako sam ostvario san koji sam imao kao klinac koji je iz Aranđelovca došao u Zvezdu. Ovo je jedna obaveza vise – rekao je Vladan Milojević.

Milojević kaže da ne gleda unazad u životu, ali da neki rezultati ipak obavezuju.

Svaki trofej, bilo šta da dobijete i osvojite najteže je to ponoviti i što idete više sve je teži put. Verujem u rad, mirnoću i mislim da će sve to da bude kako treba. Meni je svaka naredna utakmica bila najteža i u prvenstvu i Kupu i Ligi Evrope. Po značaju se razlikuju, ali je za trenera svaka naredna najteža. Shvatam to kao prepreke u životu koje morate da pređete i ne mogu da izdvojim i da na takav način razmišljam. Mislim da su to i moji igrači shvatili na početku. Mi smo sportisti moramo da damo sve od sebe u svakoj narednoj utakmici i u jednom velikom klubu smo u kom moramo da pobeđujemo i želimo da pobeđujemo “, dodao je Zvezdin trener.

Vladimir Stojković je prvi put dobio ovo prizanje, u godini u kojoj se reprezentacija plasirala na Svetsko prvenstvo, prvo veliko takmičenje posle osam godina, a Partizana izborio proleće u Evropi posle 12 godina.

“Hvala FSS i svim selektorima koji su me podrđavali sve ove godine. Ova nagrada mi je najbitnija u karijeri. Hvala i mom Partizanu što mi je dao šansu da opet branim na velikoj sceni. Dosta je uticao na sve ovo. Hvala Miroslavu Đukiću i treneru golmana Nemanji Jovšiću koji je bio sa mnom ovih šest meseci i poslednjih nekoliko utakmica u reprezentaciji. Njemu mnogo dugujem za formu. Hvala i mojoj ženi kojoj pripada bar 70 odsto ove nagrade. Obećavam da ćete videti još boljeg Stojketa na Mundijalu”, rekao je Vladan Stojković i nastavio.- Presrećan sam zbog nagrade, ovo je nešto što sam sanjao ceo život. Svakako je ovo dodatni motiv da napravim nešto još više. Sebi uvek zameram kada primi gol, uvek zadajem sebi najviše ciljeve. Voleo bih da ostanem u Partizanu. To je moj klub. Za Novu godinu imam više želja, prevashodno mnogo zdravlja svima, da Partizan osvoji Ligu Evrope i da reprezentacija osvoji Mundijal. Stojković je prvi golman koji je osvojio “Zlatnu loptu” FSS.

OSVAJAČI OD 2005. GODINE
Nemanja Vidić – Ilija Petković
Dejan Stanković – Ljubiša Tumbaković
Nikola Žigić – Miroslav Đukić
Nemanja Vidić – Slaviša Jokanović
Miloš Krasić – Radomir Antić
Dejan Stanković – Milovan Rajevac
Aleksandar Kolarov – Ivan Jovanović
Branislav Ivanović – Ljubinko Drulović
Nemanja Matić – Radovan Ćurčić
Nemanja Matić – Veljko Paunović
Dušan Tadić – Dragan Stojković
Vladimir Stojković – Vladan Milojević

 

Photocredits:www.fss.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zlatna lopta u ruke Vladimira Stojkovića i Vladana Milojevića”


« Kiki Lesendrić i Piloti u Beogradu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook