Zlatna, fuksija i srebrna, revolucija boja na vašem licu

dana Nov28 2013

Nova tendencija koja će vaše lice staviti svakako u centar pažnje ove sezone, a u kojoj dominira paleta boja od hladne metal, preko tonova srebrne i zlatne, pa sve do različitih nijansi boje fuksije, nastaje sa željom da impresionira, i ostavi bez daha. Tako da, ove jeseni, lepši pol uživaće u svojoj ekscentričnosti.

Ovaj trend, koji Linda Kantelo, internacionalni make up artist Đorđa Armanija, definiše  kao neizostavan za ekscentrični izgled koji će dominirati  ove sezone, imali smo prilike da vidimo na revijama poznatih modnih brendova koji su nam početkom godine predstavili svoje kolekcije za sezonu jesen/zima 2013/2014.

Poreklom iz Japana, ovakva tendencija kada je u pitanju make up, viđena je pre svega na licima mlađe populacije čija je želja bila da impresionira, da promeni. Posebno posle tragedije u Fukušimi, ovaj trend sve više dominira na ulicama Japana, dok su ga mnoge modne kuće prihvatile sa oduševljenjem.

Tom prilikom, poznata make up artist Pat McGrath realizovala  je različite kompozicije crvenog karmina na usnama, jedinstvenom tehnikomu kojoj se intezivna crvena nanosi na centar usana, dok njegove slabije nijanse na krajeve usana. Tonovi crvene, ali u mat verziji imali smo prilike da vidima na licima manekenki modnog brenda Prada. Dok su zlatna i metalna boja obasjavale oči Gučijevih modela. Nešto slično, međutim u blagim metal nijansama preporuka je i modnog brenda Valentino. Nasuprot, devojke Karla Lagerfilda za modnu kuću Chanel, ovoga puta su se pojavile sa blago rumenim obrazima, dok su u prvi plan bile naglašene tamno iscrtane obrve. Fokus ka izraženim obrvama stavili su takođe Galliano i Gaultier.

A kada je u pitanju asortiman proizvoda koji nam je raspolaganju za ovakav ekcentrični look, Dior nam za ovu jesen preporučuje svoju kolekciju  Mystic Metallic, u kojoj se nalazi lak za nokte koji posle nanošenja i dodira sa posebnim magnetom, dobija izražajnu refleksiju boja.

Ista modna kuća za novogodišnje prilike je već izbacila novu kolekciju Golden Winter Makeup Collection, u kojoj dominira zlatna boja. Yves Saint Laurent je lansirao kolekciju Electric Chic  prepunu boja uz pomoć kojih možete ostvariti izgled po želji.Dok, s druge strane Chanel preporučuje svoju kolekcijuCollection Superstition, u kojoj dominiraju tonovi zelene boje na očima i noktima.

I za kraj, ono što nam preporučuje Armani Beuty za ovu sezonu, jesu ekcentrične palate boja od narandžaste do fuksije. Sve u svemu, predlozi koji nas itekako podsećaju na 80te godine kada se svaki ekstrem, pa kada je u pitanju i šminka, smatrao normalnim.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zlatna, fuksija i srebrna, revolucija boja na vašem licu”


« Mulberry – Mackintosh saradnja

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook