Zimzelena salata

dana Feb1 2011

Potreba za vitaminima i ovog puta pokazala se kao pravi izbor. Nakon praznika, trpeze bogate hranom, koju nikako potrošiti, verujem da se svima prijede nešto lagano ali ipak ukusno, podrazumeva se. Tako je bilo i u mom slučaju.

I, gledajući u police svog frižidera našla sam prokelj, koji je fenomenalni antioksidant, a usput, ja ga obožavam. Naravno, ostale namirnice, više-manje nađu se uvek u kući. I tako nastade zelena salata usred zime – zimzelena; i večni prijatelj, pre svega, damama kada se nepca zadovolje, a od silnog zadovoljstva vidimo par grama ili kilograma viška, koje treba redukovati.

Zato, ova salata može biti kompletan obrok a može se služiti i kao prilog, na Vama je da odlučite.

Sastojci: 500 g prokelja, soli i bibera po potrebi, 200 g kisele pavlake, 100 g majoneza, 100 g gauda sira, 100 g praške šunke, 20 g pistaća

Oprati prokelj i odstraniti mu loše listove i koren. U slanu, kipuću vodu, spustiti prokelj da se obari (oko 10 minuta). Dok se kuva, pripremiti smesu od pavlake, majoneza, bibera, seckane šunke (na trakice), rendanog sira (ostaviti malo za posipanje) i seckanih pistaća (ostaviti malo za posipanje). Kuvani prokelj ocediti od vode i sačekati da se ohladi, a potom ga iseckati na četvrtine. Zatim, umešati u pripremljenu smesu i blago sa svih strana promešati. Preliti u činiju za posluživanje i ukrasiti sa malo rendanog sira i pistaća. Prijatno!


Nataša Vitezović
je zaljubljenik u kulinarstvo. Spontana i samostalna u svom kulinarskom izražavanju, još u detinjstvu imala je dara da napravi dobru gibanicu ili da ukućane iznenadi prijatnim desertom. Nepredvidivi obrti događaju se u njenoj kuhinji. Ne podnosi da baca hranu i zato su njeni recepti istiniti tj. neće biti drugačije od onoga što je navela u receptu. Voli tradicionalna jela i njihovu vrednost sagledava kroz više kriterijuma koje su morala da ispune, ali nikad ne okreće glavu od savremenih recepata. Naročito voli indijsku kuhinju, a ljubav koju gaji prema začinima upravo je potekla iz spoznaje ove kuhinje. Obožava da putuje i sa putovanja uvek donese neke nove specijalitete, koji se odomaće u njenom kulinarskom opusu. coolinarija | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zimzelena salata”


« Savršen spoj stila i udobnosti

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook