Završeno 38. modno putovanje u Sarajevu

dana Apr30 2017

Najveći modni događaj, 38.NIVEA BH Fashion Week, završio si sinoć revijama dizajnera Istoka Bratića, Marine Kosorić, Aide Vrabac Trnačević, Svjetlane Vuković Cece, Tijane Žunić kao i Wera Berto modnog brenda iz Turske.

Gosti su mogli da uživaju u fantastičnloj kolekciji “Alur De Devil” inspiranom kreacijama velike Koko Šanel kod legendarnog Istoka Bratića.

Nakon Istokove kolekcije gostima se predstavila  Marina Kosorić, sa svojom kreacijom koja je ispreplektana  cvijetnim motivima. Upravo ti cvjetni motivi su zastupljeni u vidu printa na materijalu, ručno rađenih latica i cvjetova.

Kolekcija inspirisana bojama duge Aide Vrabac Trnačević, donijela je ovosezonskoj izdanju 38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, raznobojnost i razdraganost. Duga, mnogima pruža osjećaj sreće pa tako mislimo da i ove večeri sreće u sali nije nedostajalo. Nakon Aidine kolekcije publici se predstavila i Svjetlana Vuković Ceca koja je sa svojom kolekcijom haljina za koju kaže da je namjenjena ženama koje su oslobođene od svih stega i tabua.

Specijalni gost na večeri, Tijana Žunić iz Srbije publici ovosezonskog 38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo pokazala je kako se lako stvaraju klasični ali opet moderni krojevi, usput ukombinovani uz nezaobilaznu crnu i bijelu.

Kao šlag na tortu, na pisti se predstavio i modni brend Werra Berto iz Turske koji je prvi put na ovom velikom i važnom modnom događaju, kao i Kajhan Turkoglu, dizajner, sa svojom kolekcijom proljeće/ljeto 2017. koja predstavlja paletu večernjih haljina obojenih romantičnim proljetnim bojama.

Nakon revijalnog dijela gosti su uživali u After Partiju na kojem su mogli da konzumiraju pića iz vinskog podruma “Anđelić”, Vivije, Vitinke i Red bulla

U ovom modnom putovanju koji je trajavo od 27.04.-29.04.2017. godine na pisti i prisutnima se se predstavili dizajneri i modne kuće PARADI COUTURE Ernade Mujić, ART BY TEA Tee Zubović, Marijeta Ferri, Anastasija Fashion, Deichmann, Modiana, Hrvatski kišobrani i Emir Medić. Svojim fantastičnim kreacijama izazivali su uzdahe, a nakon svekog defilea bili su nagrađeni velikim aplauzom.

Velika zahvala ide generalnom pokrovitelju renomiranom brednu “NIVEA” kao i mnogobrojnim partnerima i prijeteljima projekta.

38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo se održao u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora u BiH, a u izvršnoj produkciji agencije Abc Models Mgmt International koja pored ureda u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci ima svoje urede u Beogradu, Podgorici, Zagrebu, a u toku ove godine otvara svoj ured i u Beču.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Završeno 38. modno putovanje u Sarajevu”


« NIVEA noviteti za leto 2017

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook