Zatvoren drugi Bašta fest!

dana Jul8 2015

Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma svečano je zatvoren 5. jula u Bajinoj Bašti. Ovaj festival stavlja akcenat na filmove sa autentičnim i kvalitetnim glumačkim ostvarenjima, kao i na zanimljiv rad reditelja sa glumcima.

Bašta Fest

Osim toga, glavna ideja Bašta festa je da skrene pažnju na mlade autore, kratki film, kao i da napravi pomak u decentralizaciji kulture u našoj zemlji. Na novoj lokaciji, jezeru Perućac, publici se obratio žiri u sastavu Nevio Marasović, Luna Zimić Mijović i Nikola Ljuca, koji je u protekla tri dan pogledao 24 ostvarenja iz takmičarskog programa.

Žiri je saopštio sledeće odluke: nagrada za najbolji film Zlatna imaginacija dodeljena je filmu “Sve je više stvari koje dolaze” Jelene Gavrilović; nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu Zlatna interpretacija podeljene su mladim glumcima koji tumače glavne uloge u filmu “Ovih dana” Nenada Tesle – Milici Trifunović, Ivani Vuković, Jovanu Živanoviću, Mladenu Sovilju i Dimitriju Diniću; nagrada za najbolju režiju Zlatna indikacija pripala je Đurđiji Radivojević za film “Kad bi ovce bile roze”; nagrada za najbolji scenario Zlatna inspiracija dodeljena je holandskom filmu “Fernveh” – Eni Sendarijević.

Jelena Gavrilovic i Djurdjija Radivojevic

Žiri je dodelio i dve specijalne nagrade: za film “Paradigma” Deana Radovanovića, kao i za najbolji snimateljski rad Igoru Đorđeviću za film “Leto bez meseca” Stefana Ivančića. Žiri mladih u sastavu … nagradu za najbolji film dodelio je francuskom ostvarenju “Moj osećaj skromnosti” Sebastijana Bejlija.

Nakon oba žirija, učesnicima i gostima festivala obratio se direktor Jovan Jelisavčić koji se zahvalio celom timu Bašta festa, kao i mnogobrojnim volonterima bez kojih ne bi bilo jednostavno izvesti sve stare i nove maštarije.

Ivana Vukovic, Milica Trifunovic i Mladen Sovilj

Nakon njega, umetnička direktorka Maja Šuša najavila je kratki film “Odbegli” koji je nastao na filmskoj radionici za osnovce “Ukratko, kratki film”, a nakon projekcije su predavači, Maša Seničić i Raško Miljković, predstavili tim od dvanaestoro dece koji je učestvovao u pravljenju ovog malog filma.

Festivalskoj publici zatim se obratio Miloš Timotijević najavivši nagrađivano domaće ostvarenje u kojem tumači jednu od uloga – „Ničije dete“ Vuka Ršumovića. Usledio je i veliki vatromet sa sredine jezera, čime je zvanično zatvoren drugi Bašta fest.

Osnivači festivala, mladi glumci Jovan Jelisavčić i Maja Šuša, rekli su da se unapred raduju narednom izdanju Bašta festa u isto vreme, na istom mestu.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zatvoren drugi Bašta fest!”


« Priča o bureku

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook