Young Balkan Designers 2014

dana Feb10 2014

Young Balkan Designers predstavlja regionalnu platformu namenjenu pronalaženju, promovisanju i razvoju kreativnih potencijala u okviru konceptualnog i proizvodnog dizajna na Balkanu. Dvogodišnji program obuhvata regionalno takmičenje (februar-mart 2014.) i internacionalnu izložbu pobedničkih projekata (maj 2014-februar 2015.) kao i niz radionica i treninga (mart 2015- februar  2016) prilagođenih finalnim pobednicima projekta.

Kulturna organizacija “Mikser” u saradnji sa Hrvatskim dizajnerskim društvom i kulturnom organizacijom “Public Room” iz Makedonije raspisuje četvrti po redu konkurs “Mladi balkanski dizajneri 2014” (“Young Balkan Designers 2014”).

Ove godine slogan Young Balkan Designers takmičenja glasi “EVERYDAY HEROES” pozivajući dizajnere da stvore što uticajnija dizajnerska rešenja kojamogu da posluže kao katalizator socijanih inovacija u svakodnevnom životu u lokalnim zajednicama, i mobiliše dizajnere da obezbede ne samo finalni proizvod veći koncepte i usluge koji mogu korisititi kako zajednici tako i pojedincu u rešavanju različitih problema.


Pravo učešća imaju osobe do 35 godina starosti i mlađi pri čemu kandidati mogu biti pojednici kao i grupe dizajnera. Zmlje koje imaju pravo učešća su: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonije,Crna Gora,Rumunija, Sloveniija, Srbija i Turska.

Konkurs je  otvoren od 3. februara do 10.marta. Svi zainteresovani mogu se prijaviti online forme koja se nalazi OVDE. Rok za prijavljivanje je 10.mart do 23:59. Selekciju radova vršiće stručni žiri, kojim predsedava svetski priznati dizajner Konstantin Grčić.

Cilj inicijative “Young Balkan Designers” jeste da ujedini regionalnu dizajnersku scenu, približi je međunarodnom tržištu i ojača njen kreativni potencijal, dok istovremeno doprinosi obnavljanju multikulturalne saradnje na Balkanu.

Autori najbolja tri projekta će dobiti priliku za dodatno stručno usavršavanje kroz radionice i praktične obuke, koje će biti organizovane u saradnji sa vodećim regionalnim dizajnerima i proizvođačima.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Young Balkan Designers 2014”


« “Faces and Phrases” Sanje Pavlović

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook