YCC Dodela nagrada 2013

dana Jun25 2013

Nedavno, na brodu-restoranu „Porto Maltese“, Ušće bb, preko puta Muzeja Savremene umetnosti održan je koktel povodom proglašanja pobednika studentskog konkursa „Young, Creative, Chevrolet Srbija 2013“.

Katarina Radivojević

Na ovogodišnjem takmičenju studenata fakulteta umetnosti takmičili su se akadamci sa: Fakulteta Primenjenih Umetnosti, Fakulteta Dramskih Umetnosti, Akademije Umetnosti, Univerziteta „Megatrend“ fakulteta za umetnost i dizajn, Accademie del Lusso, Mod Arta i Visoke strukovne tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment.

Studenti su se, kao i prethodnih godina, takmičili u četiri kategorije: moda, fotografija, vizuelna umetnost i video. Akademci su ove godine imali zadatak da povežu fudbal i strast koju ona nosi kroz predstavljanje fana „Mančester Junajted“ kluba, jer je upravo kompanija „Chevrolet“ generalni sponzor ovog trofejnog fudbalskog kluba. Iako su se studenti koji su se takmičili u oblasti mode imali najviše zamerki na temu, oni su zapravo bili najproduktivniji. Predstavili su muško ili žensko odelo, po izboru, a predata su 22 rada, od kojih je petnaest ušlo u finale, a prva tri plasirana rada od strane žirija proglašena su za nacionalnog pobenika, kao i drugo i treće mesto. U modnom žiriju našli su se modni kreatori Bata Spasojević, Igor Todorović, Predrag Vukašinović, Snežana Dakić Mikić, autor emsije „Život u trendu“, Beba Dragić, urednica „Story“, Milica Đokić, direktor korporativnih komunikacija „Color Press Group“, Jelena Karakaš, novinar „Elle“ i blogerka „Ko ne voli cipele“, profesorka Ljiljana Petrović i Svetlana Jaćović.

Jovana Simonović

Snežana Dakić Mikić

Nacionalni pobednici u kategoriji moda su: Aleksandra Vukmirica i Zorica Popović, sa “Mod Art”a, dok je II mesto Marko Ivljanin “Megatrend fakultet za umetnosti I dizajn”, a III mesto Julija Đerković, Accademia del Lusso.

Nacionalne pobednice u oblasti mode sa svojim modelom Aleksandra Vukmirica i Zorica Popović Mod Art

Ukategoriji fotografija nacionalni pobednik je takođe delo timskog rada, a našu zemlju će na internacionalnom takmičenju u ovoj kategoriji predstavljati Vukašin Stančević i Stevan Mikić sa Fakulteta primenjenih umetnosti.II mesto pripalo je Marku Živkoviću sa “ Akademija Umetnosti”, a III mesto timu koji čine Ivana Ivanović, Marijana Grbovic i Dijana Arandjelović sa Fakulteta Primenjenih Umetnosti.

Nacionalni pobednik u oblasti fotografija Vukašin Stančević i Stevan Mikić, FPU

U žiriju za fotografiju su bili: prof. Slobodan Manojlović, Miša Obradović, Miloš Nadaždin i Nebojša Babić.

U kategoriji vizuelna umetnost pobednik je Mihailo Kalabić sa Fakulteta Primenjenih Umetnosti, dok su II mesto – Tim: Ivana Ubović, Vladimir Šipka, Miloš Milivojević sa Fakulteta Primenjenih Umetnosti, a III mesto je pripalo Jadranki Terzić,sa  Univerzitet Umetnosti.

Nacionalni pobednik u oblasti vizuelna umetnost Mihailo Kalabić FPU

Među članovima žirija u ovoj oblasti su se našli: prof. Ratko Ćirić, prof. Aleksandra Jovetić i prof. Milan Radosavljević.

U kategoriji video radažiri su činili: Andrea Stamenić Radonjić, Miloš Đukelić, Dušan Jovović i prof. Vladimir Tatarević. Prvo mesto I mogućnost da nas predstavlja na internacionalnom finalu osvojio je  Stefan Katanić, sa Fakulteta Primenjenih umetnosti, dok je II mesto pripalo timu sa Fakulteta Dramskih Umetnosti koji čine Marko Mandić, Uroš Stanković, Miloš Ljubomirović. Treće mesto pripalo je timu: Marija Đokić, Dijana Aranđelović, sa Fakulteta Primenjenih Umetnosti.

Nacionalni pobednik u oblasti video Stefan Katanić, FPU

U narednih nekoliko meseci, slavna glumica Katarina Radivojević, biće promotivno lice „Chevrolet Srbija“ i voziće novi „Chevrolet“ model „Trax“.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, ličnosti | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “YCC Dodela nagrada 2013”


« Svi na pod u Mikser Hausu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook