X jubilarni Guitar Art Summer Fest u Herceg Novom

dana Aug19 2015

“Guitar Art” festival već deset godina organizuje internacionalni “Guitar Art Summer Fest” od 15. do 20. avgusta u Herceg Novom. Festival se tokom prve decenije kontinuirano razvijao, pratio koncepciju i tendencije beogradskog festivala i danas predstavlja jedno od krucijalnih mesta stvaralaštva kulture i muzike u Crnoj Gori.

Koncertni program jubilarnog festivala okuplja velika muzička imena i predstavlja tri koncerta na Kanli Kuli u Herceg Novom. U subotu, 15. avgusta nastupiće Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, a u drugom delu koncerta Miroslav Tadić nastupa sa Braćom Teofilović, zatim 17. avgusta nastupa Amira Medunjanin sa svojim kvartetom i 19. avgusta Antonio Šainjo iz Portugala.  Tradicionalno se organizuju i koncerti na Trgu od muzike u Herceg Novom, gde će 16. avgusta nastupiti  Guitaneon duo – Zoran Anić i Aleksandar Nikolić, a festival će zatvoriti 20. avgusta sekstet crnogorskih umetnika – Srđan Bulatović, Darko Nikčević i Drgaoljub Đuričić.

U okviru X Guitar Art Summer Festa organizuju se i tri izložbe. Ulična izložba “Put gitare – Konektujemo umetnost Herceg Novog” okupila je troje hercegnovskih umetnika – Vanju Šuberić, Vanju Vikalo i Nikolu Ćurčina. U galeriji “Sue Ryder” biće predstvljne fotografije mlade beogradske umetnice Anđele Petrovski, a na Trgu od muzike retrospektiva festivala “Devet godina – Devet panoa” fotografa Želimira Gvojića – El Gvojosa.

Mnogobrojni inostrani i domaći muzičari i umetnici posetili su festival, koji u svojoj koncepciji danas prevazilazi granice gitare. Nakon deset godina festival predstavlja vrhunski spoj razičitih vrsta umetnosti koje prate najrazličitije ciljne grupe i razvoj savremene kulturne scene. Program jubilarnog gitarskog festivala proširen je i najavljuje dopune u svom konceptu kao što su: Guitar Art Cinema i Guitar Art Midnight Cafe u Gradskoj Kafani u Herceg Novom.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “X jubilarni Guitar Art Summer Fest u Herceg Novom”


« Trendovi: sezona jesen ’15

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook