Wes Anderson u saradnji sa Pradom

dana Nov18 2013

Na Pradinom zvaničnom sajtu pojavio se novi kratkometražni film „Castello Cavalcanti“ u režiji Wes Andersona-a, sa kojim je ova modna kuća već sarađivala u okviru reklamne kampanje za parfem „Candy“ početkom ove godine.

Radnja filma odvija se 50 – ih godina prošlog veka i prikazuje Jason Schwartzman kao vozača Formule 1 kako tokom trke udara u statuu Isusa u jednom lokalnom gradiću Italije. Ne tako oduševljen ishodom on menja mišljenje kada nailazi na gostoprimstvo lokalnih meštana i shvata da dele zajedničku prošlost.

Ono što je zanimljivo leži u činjenici da nisu zastupljeni ženski likovi (osim krčmarice), samim tim ni kreacije, kao i da su muški pretežno minimalistički urađeni, što jasno ukazuje da je film više namenjen ljubiteljima Anderosnovog rada, nego ljubiteljima mode.

Ovaj film predstavlja mešavinu Andersenove maštovitosti i istorije italijanskog filma, čineći filmski opseg Pradinog univerzuma širim.


Katarina Pavlović
je veliki zaljubljenik u život, esteta i hedonista. Voli modu kao umetnost, fotografiju, miris knjige i jutarnje kafe, pogled na beskrajno plavetnilo, ukus rozea i jedan mali grad na severu Toskane. Smatra da život čine sitnice pa tako često ponavlja onu Gorderovu ,,Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi. Ti si čitaoče jedan takav loz. Lucky you!” | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Wes Anderson u saradnji sa Pradom”


« Dodela nagrada na 34. BFW

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook