Vitale Barberis Canonico, tradicija duga 350 godina

dana Nov28 2013

Tradicija i istorija jedne kompanije duga 350 godina, već govori mnogo toga o toj kompaniji. Izuzetnost i sofosticiranost bi bile ključne reči koje bi opisali jednu od najpoznatijh vunaru na svetu Vitale Barberis Canonico sa sedištem u Pratriveru u Italiji. Priliku da se upznamo sa ovim brendom imali smo na manifestaciji 24 časa elegancije, održane ovog leta u Beogradu.

Prvi dokument o  proizvodnji vune i aktivnosti  moje porodice datira  još iz 1663 godine ” – objasnio je Francesko Barberis Canonico, kreativni direktor ove firme, na  njihovoj prezentaciji  za strane novinare održane nedavno u Armani Hotelu u Milanu. Zajedno sa Simone Ubertino Rossijem,  menadžerom za komunikaciju VBC-a i Erikom Corbellini, profesorkom na Bocconi Univertitetu, tim vunare koja proizvodi najbolje tkanine za odela po meri, predstavio je svoju istoriju kao i današnje trendove.

Kada su u pitanju brojke, tokom svih ovih godina Vitale Barberis Canonico je uvek beleži pozitivne trendove . U 2012. godini proizvodnja je  dostigla 6.930 miliona metara  tkanine, a promet je porastao na 103 miliona evra . Inače, više od 80 % proizvoda ova firma izvozi u inostranstvo .

Poslednjih godina, asortiman proizvoda koje karakteriše elegancija i optimalni kvalitet, sve više je  usmeren na mlađeg i savremenog kupca . Ove godine VBC odlučio je da promoviše ‘stažiranje na Bocconi Univerzitetu (Master in Fashion, Experience & Design Management), što je još jedan znak  pažnje i usmerenosti prema budućim generacijama .
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Vitale Barberis Canonico, tradicija duga 350 godina”


« Zlatna, fuksija i srebrna, revolucija boja na vašem licu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook