Vesna Pejović i Saša Kerkoš u Novoj Iskri

dana Nov1 2013

Dizajn inkubator Nova Iskra ove nedelje kroz predavanja predstavlja vodeću srpsku industrijsku dizajnerku Vesnu Pejović, kao i kreatorku vizuelnog identiteta ovogodišnjeg Oktobarskog salona, Sašu Kerkoš.

Juče smo imali priliku da upoznamo kreativni rad Vesne Pejović, koji je obeležen stavom da svaki produkt stvaranja mora imati jasan, i po mogućnosti zabavan koncept, kao i opravdan kontekst postojanja. Od 2004. godine je aktivno prisutna na internacionalnoj dizajn sceni i dobitnik je više nagrada za dizajn, među kojima i prestižnih iF Award za produkt dizajn, kao i za korporativni dizajn, i Good Design Award za produkt dizajn. 2004. godine postala je Master of Arts na prestižnom Univerzitetu umetnosti i dizajna u Helisinkiju, nakon čega se vraća u Srbiju i osniva dizajn studio KAKO.KO.

Aktivna je i na polju edukacije kroz studentske radionice i projekte, a od 2010. je docent predavač na Akademiji lepih umetnosti, Beograd, na predmetu Dizajn nameštaja, u okviru koga inicijator zapaženih studentskih izložbi i radionica. Od 2012. godine je saradnik-predavač na seminaru “Dizajn” u okviru Istraživačke stanice Petnica. Projekat na kom je trenutno najaktivnija je razvoj socijalnog preduzeća KOLEKTIV za/RAZNO iz Aranđelovaca, jedinstvena inicijativa zbog koje se Vesna preselila u Aranđelovac sa ciljem rada na unapređenju i poboljšanju socijalne inkluzije i života osoba u stanju potrebe.

U Novoj Iskri predstaviće se danas 1. novembra  i Saša Kerkoš iz Slovenije, sa predavanjem i radionicom na temu Saosećanje u dizajnu. Predavanje je organizovano u saradnji sa ovogodišnjim Oktobarskim salonom, i deo je istoimene radionice koju će Kerkoševa voditi u subotu 2. novembra u zgradi Kluza. U okviru istraživanja o saosećanju, kojim se Saša Kerkoš bavi od 2012, eksperimentalna radionica je bila predstavljena u raznim formama i mestima: Svetskoj prestonici dizjana 2012 u Finskoj, kao TEDex eksperimentalni razgovor u Sloveniji, finansirani istaživački projekat neverbalne vizualizacije emocija u multi-touch okruženju Aalto Media factory Helsinki, i kao kreativna radionica predstavljena beskićnicima u Protlandu (SAD) i deci iz sirotišta na Baliju.

Saša Kerkoš je višestrana grafička dizajnerka, ilustratorka, umetnička i kreativna direktorka, isto tako inicijatorka mnogih saradnji. Paralelno radi na raznim projektima, u okviru kojih se trudi da doprinese kreativnim i inovativnih ideja za stvaranje tolerantnih, trajnih i otvorenih okruženja. Živi i radi između Ljubljane, Helsinkija i Balija. Inicijatorka je platform Slovenačke savremene ilustracije – Bijenale nezavisnih. Autorka je vizuelnog identiteta ovogodišnjeg Oktobarskog salona.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Vesna Pejović i Saša Kerkoš u Novoj Iskri”


« Niggorova promocija spota

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook