Veoma šik-cipelice by Lidija Jovanović

dana Nov1 2010

Završivši Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, Lidija Jovanović, pozorišni kostimograf po obrazovanju, započinje svoju karijeru okrenuta u potpunosti teatarskom izrazu. Radi na pozorišnim projektima, izlaže, samostalno i na grupnim izložbama. Upisuje postdiplomske studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odseku za Teatrologiju. Kada je moda u pitanju uglavnom je accessoir predmet njenog interesovanja. Tako u 1997. završava na Saint Martin`s School of Art and Design kurseve za dizajn obuće i šešira.

Kao posledica impulsivne odluke da se u poslednjem momentu odazove na nagradni konkurs modne kuće Joshua, menja se tok njenog života. Bilo je to obostrano dopadanje na prvi pogled. U cipeli pronlazi sklad između ljubavi ka scenskom i gotovo grafičke stilizacije koju moda iziskuje.

Učivši od najboljih kod nas, u Italiji I Engleskoj, posle višegodišnjeg iskustva na poslovima umetničkog direktora u Joshui I dizajnera u Labradoru, odlučuje da stečeno znanje primeni u keiranju novog Brenda pod vlastitim imenom. Tako nastaje Studio za dizajn Lidija Jovanović.

Ova dizajnerka  pravi unikatnu obuću od neočekivanih materijala, neobičnih formi i boja, koju prilagođava vašim željama, ali i stopalu. Lidija  kreira obuću za koju inspiraciju nalazi u filmu, pozorištu i umetnosti. Osim toga,ona omogućava svakoj ženi da pri kupovini cipela ima mogućnost izbora boje ili modela.

Svi klijenti mogu doći u moju radnju, odabrati model i ja ću im napraviti cipele u željenoj boji ili materijalu. Mogu da uradim i korekciju prema obliku stopala, ali je u tom slučaju cipela malo skuplja − objašnjašnjava Lidija Jovanović za ŽenuBlic.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Veoma šik-cipelice by Lidija Jovanović”


« Choomich Design District

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook