Veliki prednovogodišnji koncert grupe The Bestbeat

dana Nov9 2017

Beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, 22. decembra 2017. sa početkom u 20 časova.

Kao i uvek, program je posvećen jednom od nezaboravnih albuma legendarnog liverpulskog sastava. Ove godine svuda u svetu se obeležava pedeseta godišnjica najslavnije ploče grupe The Beatles: “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Originalno objavljen 26. maja 1967. godine, kao osmi studijski album, često se navodi kao njihov najbolji – definitivno remek delo.

Jedno od najznačajnijih muzičkih izdanja ikada realizovanih, “Sgt. Pepper’s” se smatra ključnim projektom u istoriji popularne kulture, posle koga je rok muzika priznata kao umetnički vredna i od strane do tada najskeptičnije kritike. Stilska i tematska raznovrsnost, do tad nečuveno bogatstvo muzičkih ideja iznetih na jednom mestu, te mnoštvo kontrakulturnih referenci, čini ovaj album još uvek živim i vrednim, pa čak i modernim, posle pola veka. Kao stalna inspiracija generacijama pop muzičara koje su došle posle, “Sgt. Pepper’s” je danas opšta kulturna vrednost, ploča sa koje znate svaku pesmu.

Serija prednovogodišnjih koncerata koje su započeli Dom omladine Beograda i The Bestbeat pre tri godine, prati svaki put jedan album grupe The Beatles – onaj koji je izašao pre tačno pedeset godina, i čije kompletno izvođenje predstavlja okosnicu programa.

The Bestbeat nas na taj način uvek vode na magičnu turneju kroz šezdesete godine i muziku najbolje grupe dvadesetog veka. Program se, kao i obično, nastavlja izvođenjem drugih sjajnih pesama koje su proslavile The Beatles i promenile epohu i ne ostavlja ravnodušnim kako njihove fanove tako i publiku koja želi da provede jedno lepo veče za vikend. Nema bolje rok muzike od ove, i to ćemo se još jednom uveriti tokom verne rekonstrukcije doba u kome je ova grupa delovala, a po čemu su The Bestbeat poznati širom sveta. Sa ponosom možemo reći da se – nastupajući sve više po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima – ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio u najbolje kontinentalne atrakcije ovog tipa.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Veliki prednovogodišnji koncert grupe The Bestbeat”


« LG Q6 spaja elegantan dizajn i premium karakteristike

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook