Večeras počinje 23. Sarajevo Film festival

dana Aug11 2017

Ovogodišnje festivalsko izdanje donosi 235 filmova iz 54 zemlje, a više od 70 ostvarenja je iz BiH. Svetske premijere imaće 43, a međunarodne 23 filma.

Projekcijom filma “Druga strana nade” reditelja Akija Kaurismakija u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen večeras će početi osmodnevni najveći regionalni filmski događaj – 23. Sarajevo Film Festival (SFF)

Ovogodišnje festivalsko izdanje donosi 235 filmova iz 54 zemlje, a više od 70 ostvarenja je iz BiH. Svetske premijere ima će 43, a međunarodne 23 filma.

Ceremoniji otvaranja u Narodnom pozorištu Sarajevo, koju će voditi glumica Amila Terzimehić, prethodi će svečanost na crvenom tepihu kojim će proći brojne istaknute osobe iz sveta filma, te kulturnog, društvenog i političkog života BiH i zemalja regije.

SFF će u programu “Posvećeno” ugostiti istaknutog reditelja Olivera Stonea, kojem će biti uručena nagrada “Počasno Srce Sarajeva” za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a isto vredno priznanje pripašće i istaknutom komičaru Johnu Cleeseu.

Sarajevo Film Festival bi će završen 18. augusta, do kada će grad obogatiti poznatom festivalskom atmosferom, ulicama preplavljenim brojnim gostima i prijateljima Festivala, kao i turistima koji već tradicionalno posetu glavnom gradu BiH planiraju upravo u festivalsko vreme.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Večeras počinje 23. Sarajevo Film festival”


« Đorđević “Želimo punu dvoranu na Trofeju Beograda”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook