Veče sevdalinki na Kolarcu

dana Oct12 2017

VEČE SEVDALINKI zbog velikog interesovanja ove godine ponovo u Beogradu, ovoga puta na Kolarcu, 9.novembra sa početkom u 20 časova. Publika će već tradicionalno  uživati u ovoj emotivnoj večeri, i to ne samo u Beogradu , nego i u Zagrebu i Sarajevu. Eminentni pevači sevdaha  Merima Njegomir, Enes Begović, Alma Subašić, Esad Kovačević, Svjetlana Vidović, Zanin Berbić, Elma Hadžić će svu lepotu bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pesama preneti publici  uz pratnju vrhunskog orkestra maestra Dinka Mujanovića.

“Te večeri bude puno dobrih emocija, kako kod učesnika tako i kod publike. U tom trenutku svi dišemo kao jedno, a orkestar Dinka Mujanovića je sjajan.  Sve što je tradicija našeg naroda ne sme se zaboraviti. Mora se čuvati i prenositi na buduće generacije. Sevdalinka je dokazala svojim postojanjem i vremenom da je to nešto kvalitetno i vredno, a vreme je najbolji sudija. Zadatak svih nas umetnika jeste da sačuvamo tradicionalnu muziku i sve ono što je izvorno – poručila je Merima Njegomir.

Dođite da uživate i pevate pesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a neke od njih su: Mito bekrijo, Zajdi Zajdi, Tebi majko misli lete, Put putuje Latif aga, Čudna jada od Mostara grada, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar na voće,Moj dilbere, Kad ja pođoh na Bembašu, i mnoge druge te možete očekivati koncertnu večer za dušu i pamćenje.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Veče sevdalinki na Kolarcu”


« MEĐUNARODNA GUESS NAGRADA ZA INTEGRITET I RAZVOJ U RUKE FASHION COMPANY

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook