Vaše recenzije: film “Pod pretnjom”

dana Mar26 2018

Nakon što smo podelili karte za projekciju filma “Pod pretnjom” dobitnike smo zamolili i za mišljenje. Pročitajte njihove recenzije. Zahvaljujemo se Danijeli i Milani.

Danijela Nikolić

Pod pretnjom je dinamičan i nepredvidiv akcioni film o surovoj realnosti i jednom danu u kome puteve sudbine ukrštaju dve grupe ljudi koje se metaforično mogu posmatrati kao dobro i zlo. Na jednoj strani je topla i brižna porodica koju čine otac drvoseča, majka, devojčica i deka koji boluje od Alchajmerove bolesti a na drugoj strani je grupa okrutnih i bezobzirnih trgovaca drogom koji igrom slučaja ostavljaju paket sa drogom u kolibi ove porodice. Kriminalcima apsolutno ništa ne znače njihovi životi i najvažnije im je da se domognu svog paketa po cenu da ih sve ubiju. Borba za goli život svojih najmilijih koju otpočinje otac drvoseča je uzbudljiva, potresna i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Svidelo mi se što je film snimljen na fantastičnim lokacijama- radi se o snežnim predelima na obali mora. Do poslednje sekunde gledaoci će navijati da pobedi dobro. Ipak ostaje pitanje u kakvom svetu živimo i koliko je ljudski život obezvređen u susretu sa pohlepnim i materijalnim. Moja preporuka je da film odgledaju oni koji vole akcione filmove koji podižu adrenalin i koji mogu da izdrže i  brutalne scene. Ako ste pristalica ovakvog žanra dozivećete jedno uzbudljivo i nezaboravno veče u bioskopu poput mene.

Milana Glavan

Ovo nije visokobudžetni film. Na uvodnoj špici je pisalo SABAN production. Sve u sali je momentalno asociralo na Šabana Šaulića 🙂 ( bilo nas je 8 u sali). Pre svega ne znam zašto su film nazvali Pod pretnjom, kada se zove Braven kao što je ime glavnog glumca Jasona Momoe u filmu. Nekada valja zavaliti se i gledati vatreni okršaj suprotstavljene strane i ne razmišljati o nekoj dubini i poruci filma ili možda glumi. Ovo je upravo takav film, ona vrsta koju smo navikli da gledamo na malim televizorima, Stiven Sigal, Čak Noris, Žan Klod van Dam,… Sve je to na isti kalup. Pokazuju mišiće, razmenjuju udarce, a priča, gluma, i neka povezanost je u drugom planu. Tačno znaš šta da očekuješ. Jasona Momou znamo iz serije Game of thrones i tu se ok pokazao kao glumac, ali kako je krenuo da igra u filmovima bez neke kompleksnije radnje, lika za fizičke obračune, pitanje je dokle će dogurati.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Vaše recenzije: film “Pod pretnjom””


« 40 Salon arhitekture u Muzeju primenjene umetnosti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook