Valentino couture fall 2013

dana Jul31 2013

Najnovija Valentino Couture kolekcija za jesen 2013. osmišljena je sa idejom da bude deo svakodnevnog luksuza, a ne rezervisana isključivo za crveni tepih i specijalne prilike.

Zadržavajući već prepoznatljiv stil dugih haljina koje prate liniju tela i koje asociraju na renesansno-devičanski izgled, Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli su za novu couture kolekciju odabrali sive i bež tonove, akcentovane zlatnim odnosno srebrnim detaljima, raskošnim vezom, zatim delikatnim perjem postavljeno u mozaičnu šaru, bogatim plišom i delikatnom čipkom.  Tu su i dugi ogrtači i kaputi od tvida ispod kojh proviruju nežne haljine od finog šifona.

Iako kolekcija nije namenjena za specijalne prilike, detalji ipak govore u prilog tome da je ovo jedna dobro osmišljena couture kolekcija.  Primera radi tu je laserski sečena crna haljina od astragana vezena kristalima za čiju izradu je bilo potrebno preko petsto sati. Ili kaput čija tkanina na prvi pogled asocira na Otomanski svileni brokat, ali je zapravo sačinjena od ručno pletenih traka najfinije rafie. Zatim haljina ukrašena rečnim biserima, preciznije sa njih 2 200, i zlatnim koncem. Čini se da svaki komad ima  neku svoju malu tajnu, no svi zajedno ipak čine jednu sofisticiranu celinu kojoj je teško odoleti.

Photo credit: vogue.com


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: modne revije, paris fashion week | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Valentino couture fall 2013”


« Dsquared2 otvaraju restoran na vrhu zgrade u Milanu

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook