Urban Forest – Srbija

dana May20 2012

”Urban Forest” je projekat japansko/švedske dizajnerke Yoko Andresson Yamano.

Projekat se konceptualno vezuje za pitanja protivrečnosti u savremenom društvu, a udružuje individualne kreatore iz različitih umetničkih oblasti, zanatlije, dizajnere, umetnike itd. Već sama tema ”urbana šuma” u svom nazivu ukazuje na suprotnosti što je i produktivan entitet ove grupe obrazujući širok prostor za primenu različitih ideja, vizija, izraza i eksperimenta. Unutar jednog zadatog rama članovi pronalaze svoje individualne staze i privatne procese u cilju formiranja celokupne vizije.

Grupa je promenljiva, uzima novi oblik za svaku novu izložbu, kao sto i svaka izlozba ima svoju posebnu temu. ”Urban Forest” je do sada izlagao projekte:
”Living” na Design East 00, Osaka 2009, ”Pattern” na Designtide, Tokyo, 2009, ”Gift” u Gallery Claska, Tokyo, u DE gallery, Osaka, 2010 i u ”The Black Box”, Stockholm 2011.

”Urban Forest – Srbija” je novi i po konceptu jedinstven projekat za ”Urban Forest”. Ideja projekta je da udruži kreativne snage različitih umetničkih oblasti, iz različitih kultura, sa raziličitim profesionalnim iskustvom oko teme tekstilnih zanata i tradicije u Srbiji. Profesionalni dizajneri i umetnici udružili su se u projektu istraživanja, oblikovanja, redizajna i ekspirementa u tradicionalnim tehnikama vezanim za stare tekstilne zanate u Srbiji i u saradnji sa zanatlijama u Srbiji. ”Urban Forest” se kroz ovaj projekat po prvi put bavi zanatskim stvaralaštvom i tradicijom jednog podneblja kao polaznim elementom u procesu. U projektu se saradjuje sa veziljama organizacije ”Zdravo da ste” iz Srbije.

Tema projekta je ”Putovanje”. Učestvuju: Yoko Andersson Yamano (Japan/Švedska), Sandra Praun (Švedska), Aleksandra Stratimirović (Srbija/Švedska), Teruhiro Yanagihara (Japan) David Glaettli (Švajcarska). Izložba je otvorena do 31. maja


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Urban Forest – Srbija”


« Cosmopolitan trka na štiklama

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook