Upoznajte Senku Kljakić

dana Jul8 2013

Na 33. Beogradskoj nedelji mode koja je završena sredinom aprila, nagrada Textila za najboljeg mladog dizajnera otišla je u ruke deset fantastičnih devojaka koje stoje iza brenda KLASA.

Njihovi originalni, jednostavni i savremeni modeli izdvojili su ih na reviji mladih dizajnera B Future koja je održana u Mikser House.

Već tada bili smo svesni da se KLASA konceptom i estetikom razlikuje od svega aktuelnog kod nas i predstavlja preko potrebno osveženje koje će nadamo se podstaknuti i druge mlade da kreiraju van očekivanog i već viđenog.

Devojka koja na savršen način prezentuje senzibilitet KLASE je Senka Kljakić (1984) čiji lookbook za kolekciju Spring / Summer 2013 vam ovde predstavljamo.

Senka Kljakić je diplomirala 2009. godine na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dode Komad.

Dizajn kod Senje je čist i svež, lišen komplikovanih sečenja, veštačkih materijala i šarenila u dezenu. Svaka kreacija izgleda lagana, vazdušasta i nosiva.

Kao i u prethodnoj kolekciji Senka je verna jednostavnom i klasičnom kroju, monohromatskoj paleti i prirodnim materijalima – lan, pamuk, svila.

U kompletnoj kolekciji dominiraju košulje, majice i pantalone, kao i kroj koji prati i odgovara liniji tela. Senja uspešno “levitira” između androgenog, masculine look-a i ženstvenog, retro stila.

Atmosferom nas podseća na prohujale mode, dok krojem demonstrira svesnost savremene i inovativne mode koja je definitivno inspiriše.

Tako nas Senjini modeli podsećaju na rad jedne Stele Makartni, ali i na kreacije čuvenog Nikolasa Giskjera.

Foto:  Branko Starčević
Modeli: Antonija Vaci i Mihailo Kljajić
Hair: Dušan Petrović
Make up: Jana Škobić
Cipele: Tijana Milutinović

Klasu pored Senke čine Monika Ratković, Teodora Živković, Sanja Stepanović, Zorana Stojanović, Sanja Manakovska, Ivana Lazarević, Jelena Antanasijević, Ivana Stojanović i Katarina Bogdanović.

Senjine modele možete kušiti u butiku Klase u  Choomich design district-u ( I nivo, lokal br. 95) , kao i u Supermarket concept store prodavnici.

Više o Klasi i Senji možete da nađete na njihovim zvaničnim internet stranicama http://senkakljakic.tumblr.com/ i http://klasaklasa.tumblr.com/.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, ličnosti | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Upoznajte Senku Kljakić”


« Internacionalni Dan poljubaca

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook