Umetnost na vodi

dana Jul26 2012

Neko bi rekao da je umetnost koja plovi i obitava na vodi naše prestonice, deo šale ili da ista stvarnije moguća. Ipak “it’s happening” upravo tu, na Ušću, gde Umetnost ne plovi, već stagnira i čami iza prašnjavih prozora nekadašnjeg njenog hrama.

U svetlom i prostranom prostoru novootvorenog plovećeg koncepta SPLAY, biće moguće uživati u  nesvakidašnjim umetničkim kreacijama, pretežno mladih beogradskih i internacionalnih umetnika, koje će u jednom novom ritmu, vibrirati dobrim idejama, virtuoznošću i drskošću.

Izložena dela biće zastupljena u svim likovnim medijima i regularno će se menjati u skladu sa programom koji osmišlja umetnički direktor SPLAY-a, naš renomirani internacionalni umetnik Mihael Milunović.

Prvi korak na platformi će ovoga leta biti izložba radova Vuka Vučkovića, AleksandraTodorovića, Pedje Damjanovića i umetničkog para Bruna Tolića i Žoane Markade.

Izukrštane vizije svetova ovih pet umetnika, koji svaki na svoj način predstavlja aktuelni svet u kojem živimo, deluju kao vizuelna pesnica na posmatrača. Supra- realistički S/M imaginarij Vuka Vučkovića,se ogleda sa mašinizaranim weltordnung-om u perpetualnoj dinamici Bruna Tolića, dok se simboličke «metabirokrate» Aleksandra Todorovića gađaju sa vibrantnim hibridima tetovaža i hermetičkih prizora Pedje Damjanovića.

Waterfront više nikada neće biti ono što je bio.

Let’ SPLAY !


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Umetnost na vodi”


« Nega masne kože

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook