Ulyana Sergeenko s/s 2012

dana Jun17 2012

Svako doba imalo je svoje ikone stila.

Pedesetih i šezdesetih,voleli smo zanosne Elizabet Tejlor, Merilin Monro ali i sofisticiranu Odri Hepburn kao i Grejs Keli.Kasnije u sedamdesetim smo se zaljubili u Jane Birkin i Tvigi, elegantno skinny dame.

Dvadeseti vek je doneo period kada nismo imali neku istaknutu figuru kao nosioca jednog ženstvenog, senzualnog  stila.Pojavljivale su se dame  iz različitih sfera ali nijedna nije opstala dugo i efektno kao pomenute dame kojih se i danas kada mnogih nema, svaki style book često i rado seća.

Danas, sa pojavom prekrasne i neprikosnovene Olivije Palermo, ikone stila su dame koje nisu ni glumice, ni manekenke, ni pevačice kao ni naslednice velikih bogatstava, već uspešne devojke koje grade svoju karijeru u sklopu različitih sfera, od mode, dizajna, preko novinarstva do marketinga.

Jedna od njih, prava stajliš devojka je prelepa Ruskinja, Ulyana Sergeenko.

Poput dive iz nekog crno/belog italijanskog filma, elegantna nalik pomenutoj Odri, sa lepotom jedne Klaudije Kardinale i senzualnošću jedne fatalne Brižit Bardot, Ulyana je prava trendi devojka sa velikim T! Ruska fotografkinja, privukla je pažnju svojim uličnim stilom tokom dešavanja nedelja mode a koji je miks romantike i elegancije 19-og veka i četrdesetih godina, dvadesetog veka.

Njen jedinstveni miks vintage, retro romantike sa današnjom elegancijom od početka je odskakao od ostalih dama koje imamo prilike da vidimo na ulicama Pariza, Njujorka ili Londona.

Opet, Ulyana u svojim dnevnim kombinacijama je uspevala da objedini rusku lepotu, francuski šik, kosmopolistki duh Njujorka, svedenost jedne brit lejdi i doteranost kojoj teže sve Italijanke.

Uvek očaravajuća na sceni potrudila se da nam magiju donese i bukvalno na scenu.

Sa prvom, autorskom kolekcijom za jesen/zimu 2011 nas je kupila odmah i ostavila bez teksta. Sa magijom i u duhu ruske istorije i kulture, Sergeenko nastavlja u malo drugačijoj ali jednako zanosnoj kolekciji za proleće/ leto 2012.

Atmosfera prošlosti opet dominira celom kolekcijom.Tu su najlepši materijali:muslin, svila, saten, pliš i čipka.Dezeni su upravo oni koji su sredinom šezdesetih i početkom sedamdesetih dominirali modnom scenom, cvetni i geometrijski.

Kroj je jasan, čiste forme, strukiran sa predispozicijom da naglasi obline i siluetu dame a opet da ona izgleda slobodno, lepršavo i sveže.

Kod boja koje su pastelne, nije se išlo u priču o trend jakim bojama kao što se vidi da Ulyana ima svoju smernicu, ženu koja je svesna svoje lepote a koja želi da dašak prošlosti ponese i oseća se senzualno, jedinstveno, magično kao u bajci.

Ako do sada nismo znali kako izgleda moderna princeza, sada svakako znamo.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ulyana Sergeenko s/s 2012”


« Kraljevska porodica na reviji Pjer Kardena na Belom Dvoru

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook