Uhvati ritam-festival moderne igre koji pomera granice

dana Jun13 2018

Veoma uspešno je završeno 14. po redu izdanje najveće regionalne plesne manifestacije takmičarskog karaktera koja nosi naziv Uhvati ritam, a odvija se u organizaciji Beogradskog igračkog centra koji okuplja veliki broj plesača i koreografa, Plesnog Kluba “Beat Street“ i partnera Asocijacije Modernih Igrača i Koreografa.

Festival je podržan od strane Ministarstva Kulture, Com Traid, fondacije Tijana Jurić, Autonomnog Ženskog Centra i brojnih medija. Manifestacija je održana u nedelju, 3. juna 2018.

Uoči same manifestacije odvijale su se višemesečne pripreme u cilju što kvalitetnije organizacije, programa i scenografije, pa je tako ove godine takmičenje održano u nedavno renoviranoj dvorani Doma sindikata, koja sada nosi naziv Kombank dvorana. Prostrana bina, dobar razglas, svetla bili su odlični preduslovi da takmičenje prođe na visokom nivou, kako organizaciono, tako i programski. Više od 2000 domaćih i regionalnih igrača i plesača našlo se na bini tokom programa koji je aktivno trajao, bezmalo 14 sati, a koji je i pored obimnosti protekao u najboljem redu i bez kašnjenja.

Tokom čitavog dana na sceni su se smenjivali takmičari, u različitim stilovima, od najrazličitijih uzrasta. Njihov talenat, trud i zalaganje bili su evidentni, a mnogi nastupi obogaćeni su i propraćeni gromoglasnim urlicima i aplauzima njihovih kolega, drugara, roditelja, a čak su i članovi žirija u mnogim momentima jasno iskazali svoje impresije. Žiri su i ovom prilikom činili poznati umetnici i eminentni koreografi. Zadovoljna i nasmejana lica, zagrljaji i poljupci bili su sveprisutni, kako na bini, tako i u publici, holu dvorane, bekstejdžu.

Ova manifestacija imala je i humanitarni karakter, pa su tako tokom celog dana skupljana finansijska sredstva za lečenjee devojčice Maše, iz Plesnom klubu Leonessa“, koja boluje od kancera bubrega. Na kraju večeri, najbolji izvođači tokom celog dana imali su priliku da se takmiče za privlačne novčane nagrade, kojim organizatori žele da postaknu njihov rad i razvoj. Ove godine su po prvi put u finalu imale priliku da se nađu i 4 juniorske ekipe. Prvo i drugo mesto uzele su grupe iz Slovenije Pharaons i Force , a trecu beogradska grupa Femsy. Pored toga nagradu za najavni video takođe je uzela grupa Femsy.

Tema ovogodišnjeg festivala bio je “Prava žene i dece“ fokusiran prema organizacijama, koje se bave nestalom decom i ženama koje su pretrpele nasilje.

Uhvati Ritam“festival je aktuelan već više od decenije u Beogradu i svake godine raste i razvija se, zahvaljujući entuzijastičnim organizatorima i mladim talentima iz sveta igre koji žele da pokažu svoje mogućnosti i talenat.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Uhvati ritam-festival moderne igre koji pomera granice”


« ​Da i Re, telo kao instrument

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook