U susret 57. Međunarodnom sajmu knjiga

dana Oct19 2012

“Najgore knjige čitaju književni kritičari,oni koji moraju čitati sve. Lošim knjigama moraju se baviti i oni koji imaju prijatelje pisce a najlepše je onima koji nemaju obavezu prema knjigama i piscima i mogu čitati samo ono što vole.”  (Dušan Radović)

U godini kada se širom bivše Jugoslavije ali i šire obeležava 120 godina od rođenja jedinog nobelovca sa ovih prostora- velikog Ive Andrića, održaće se u Beogradu po 57. put po redu već tradicionalni međunarodni sajam knjiga.

Od 21. pa do 28. oktobra 2012. godine nove generacije ali i stare imaće priliku da ukupno osam dana posvete manifestaciji koja slavi ali i promoviše moć knjige.

Koliko je knjiga svetionik na životnom putu svakog čoveka i otvara nam skrivene “predele” pokušala je da dočara u junu tekuće godine španska umetnička grupa “Luzinterrruptus”  koja je kreativno  “intervenisala” i na ulice Melburna za mesec dana postavila “svetleću” instalaciju od 10 000 knjiga.

Malom ali efektnom instalacijom u inače užurbanoj ulici Flinders, zanimljivo udruženje umetnika koje praktikuje da putem svetlosti “obradi” neku temu, pokušalo je da skrene pažnju javnosti na naše lutanje u mraku, stagniranje… oblikujući put od knjiga i posebnog LED osvetljenja.

Za ovu vrlo atraktivnu instalaciju 10 000 knjiga su donirale gradska biblioteka Melburna i Vojska spasa a u sklopu celog projekata organizovana je i akcija “Literature vs Traffic” koja je trajala nekoliko dana. Najzanimljiviji deo za posetioce je bila akcija kada je ljudima omogućeno da  “upecaju” knjige koje su im se svidele u moru “rasutih” naslova.

Dok se neko ne doseti da nešto slično osmisli negde kod nas, čitajte jer ko čita, taj nikada nije u mraku, taj živi.
Vidimo se na sajmu.

photo credit luzinterruptus


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “U susret 57. Međunarodnom sajmu knjiga”


« Akupunktura grada – Finalna prezentacija

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook