U Pilja mreži

dana Jun21 2012

Mlada dizajnerka Ivana Pilja sa kojom smo uradili skoro intervju koji ste mogli ovde da pročitate, vratila se ovih dana iz Holandije gde je u okviru njihove nedelje mode ”FASHIONCLASH” prikazala svoju najnoviju reviju za kolekciju proleće/ leto 2012.

Imajući priliku da svoju drugu autorsku kolekciju prikaže i drugu godinu za redom na FASHIONCLASH  Maastricht nedelji mode, koja je postala ultimate platforma u Evropi za talentovane mlade dizajnere, Ivana je u centru dešavanja bila već mesec dana pred samu nedelju mode kada je najavljena od strane holandskog Vogue izdanja.

Kolekcija, drugačija od prethodne ali opet u nekoj specifičnoj Pilja atmosferi pobrala je aplauze oduševljena i našla se na stranicama mnogih modnih blogova i sajtova, između ostalih i kod slavne i uticajne Diane Pernet.

Sa teškim zadatkom da nadmaši svoju prvu i tako jedinstvenu i uspešnu kolekciju, Ivana je krupnim korakom zakoračila napred sa zaraznom insekt pričom u čiju mrežu smo svi oduševljeno upali.

U formi slična prethodnoj ali sa eksplozijom boja totalno drugačija, najnovija kolekcija nas je oduševila i kompletnim prikazom na sceni, od sjajnih frizura i fantastičnog make up-a koji su bili prilagođeni celoj kolekciji.

Povodom svoje kolekcije, Ivana je izjavila:

”Kolekcija je pre svega inspirisana insektima, i to je za razliku od prethodne koja je bila inspirisana japanskom kulturom, korak dalje u istraživanju novog, jer sam se pored forme kostima kao i skulpturalnosti, bavila i bojama, ali i printovima koji su vodeći deo kolekcije.

Crna koja je dominirala prohujalom kolekcijom je sada zamenjena raznovrsnom paletom boja, a print sadrži jaku asocijaciju na insekte.Printovi su nastali u saradnji sa  ilustratorkom Nadom Serafimovic, koja je za svaki kostim posebno radila print , prilagođavajući ga konstrukciji kostima, tako da je svaki kostim posebna umetnička priča.”

 Photo/ Peter Stigter, Nikola Sokolov

 Hair/ Đurđica Ivanović Djuka Make up/ Mina Abramovic

Cipele/ Danijela Biskup textile design/ Nada Serafimovic for Ivana Pilja


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, ličnosti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “U Pilja mreži”


« Porto Montenegro

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook