U modi je poezija

dana Feb5 2013

Kao odgovor na potrebu neafirmisanih autora za prostorom za kazivanje svoje poezije i proze, ali još više za prostorom na kom će se naći neko da ih istinski i pročita, formirana je grupa  „Poeziranje“.

Sve što je bilo za to potrebno je mali kutak na velikoj društvenoj mreži – Fejsbuku. Međutim, malo mesto poraslo je i obogatilo se dolaskom velikog broja talentovanih autora.

Krajem 2012 godine, nakon skoro dve godine funkcionisanja grupe, objavili su i prvi zbornik   poezije. Pošto je zbornik naišao na odlične reakcije javnosti, odlučili smo da raspišemo javni konkurs za drugi.

Na konkurs se prijavilo više od 150 autora, od kojih su pesme pedeset i jednog autora izabrane. Tema drugog  zbornika bila je  „Društvena pitanja“. Samim tim, žele da pokažu da i pesnici imaju šta da kažu o važnim temama. Štaviše, pesnici imaju mnogo toga da kažu o svima nama.

Ceo projekat izdavanja zbornikâ  „Poeziranje“ pokrenut je sa idejom da pruže šansu svim talentovanim autorima da se izraze i budu pročitani, ali još više da vrate poeziju i umetnost svim ljudima.

U doba kad niko više ne čita poeziju, izdati zbirku pesama je bio vrlo rizičan poduhvat. Upravo zbog toga ceo projekat i jeste volonterski, bez ičije pomoći ili sponzorstva, zasniva se isključivo na radu svih članova grupe.

Svi su spremni učiniti sve da promovišu poeziju u društvu, i da se bore za prave vrednosti. Međutim, kako to već biva, i za sjajne ideje je potrebna podrška, te ovim putem pozivaju  sve kulturne ustanove, izdavače i ljubitelje poezije da ih podrže, bilo materijalno, nekim akcijama, učešćem u promocijama ili na bilo koji drugi način.

Od pomoći društva zavisi to koliko će efekti njihovog projekta potrajati. Pozivaju i sve mlade autore da im se pridruže deljenjem svojih dela, ali i učešćem na zajedničkim akcijama koje planiraju.

Na kraju, pozivaju sve da ih čitaju. Sva poezija nastaje tek kad dopre do čitalaca, bez toga su sve samo pesme na papiru.

Možete ih pronaći na: http://poeziranje.blogspot.com/, u Fejsbuk grupi Poeziranje http://www.facebook.com/groups/poeziranje/ ili pisati na mejl poeziranje@gmail.com.

Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “U modi je poezija”


« Izložba slika Zorana Jovanovića Dobrotina

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook