Tuna patè

dana Jan2 2012

Brzo, a koliko-toliko zdravo. U svakom slučaju, dobrodođe ako ste zaboravili da užinate ili želite brz doručak… Ništa komplikovano i nema tu nikakve mudrosti, zato idemo na recept.

1 konzerva tune
2 supene kašike putera/margarina
2 supene kašike kečapa
soli i bibera prema ukusu
malo peršuna ili sremuša
½ limunovog soka
2 veće kifle

Priprema: Tunjevinu ocediti od viška ulja. Jedan deo tunjevine ostaviti za posipanje preko zalogajčića, a ostatak sitno izmrviti. Sve navedene sastojke fino promešati. Iseći kiflu na parčad željene debljine i oblika, pa ih namazati pripremljenom smesom. Odozgo posuti sa komadićima tune. Aranžirati prema želji.


Nataša Vitezović
je zaljubljenik u kulinarstvo. Spontana i samostalna u svom kulinarskom izražavanju, još u detinjstvu imala je dara da napravi dobru gibanicu ili da ukućane iznenadi prijatnim desertom. Nepredvidivi obrti događaju se u njenoj kuhinji. Ne podnosi da baca hranu i zato su njeni recepti istiniti tj. neće biti drugačije od onoga što je navela u receptu. Voli tradicionalna jela i njihovu vrednost sagledava kroz više kriterijuma koje su morala da ispune, ali nikad ne okreće glavu od savremenih recepata. Naročito voli indijsku kuhinju, a ljubav koju gaji prema začinima upravo je potekla iz spoznaje ove kuhinje. Obožava da putuje i sa putovanja uvek donese neke nove specijalitete, koji se odomaće u njenom kulinarskom opusu. coolinarija | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tuna patè”


« Haljine za kojima su poludele poznate ličnosti

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook