Tribina: Vladeta Jerotić-darovi našeg savremenika večeras u Domu kulture Studentski grad

dana Oct15 2018

Na tibini učestvuju: Aleksandar Gajšek, Žarko Trebješanin, Bojan Jovanović i Miloš Knežević. Tribina počinje u 19h,u maloj sali Doma kulture.

Vladeta Jerotić bio je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je specijaliziraoneuropsihijatriju, a psihoterapiju u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj. Bio je šef Psihoterapeutskog odelјenja bolnice Dr Dragiša Mišović. Od 1985. je, kao profesor po pozivu, predavao Pastoralnu psihologiju i medicinu na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Razvio je plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti psihoanalize, psihoterapije, religije i filozofije. Održao je brojna predavanja u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije. Bio je član Udruženja književnika Srbije, Medicinske akademije i SANU. Napisao je 32 knjige. Mnogo puta je nagrađivan. Nagrada za životno delo Dositej Obradović uručena mu je ’14 u Narodnom pozorištu u Beogradu. Vladeta Jerotić preminuo je 4.septembra ove godine.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tribina: Vladeta Jerotić-darovi našeg savremenika večeras u Domu kulture Studentski grad”


« Dani savremene italijanske umetnosti od 31. oktobra u Srbiji

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook