Treće veče Dreft Fashion Weeka Zagreb

dana Nov26 2012

Dreft Fashion Week Zagreb je završio na najbolji mogući način – eksplozijom hrvatskog dizajna.

Zadnje večer otvorila je Iva Karačić, koja svojim kolekcijama iz sezonu u sezonu pokazuje zašto je nazivaju kraljicom asimetrije. Udobnost i kreativnost smernice su kojima se vodi u dizajniranju, a moderne žene je naprosto obožavaju. Iva kao i Aba Tomičić, koja se predstavila prethodno veče, iz sezone u sezonu šije sve ozbiljnije komade od odličnih materijala uz jasnu viziju ko je žena koja nosi njen dizajn. Žena za koju šije  Iva voli udobnost, ali itekako pazi kako izgleda u svakom trenutku. Veruje se da će ova kolekcija, namijenjena za toplije dane završiti u ormarima svih modno osveštenih dama.

Iggy Popović je ove sezone inspiraciju pronašao u fotografiji i večnom Dioru. Po reakciji publike, očito je da je posao uradio “odlično“ . Ovaj put se odlučio za nesto drugačiji stil od prošle sezone, nakon klasike u kombinaciji s baseball jaknama i rockabilly stilom ove je sezone odao počast Dioru. Njegova kolekcija se sastoji od tri osnovna komada, seksi kupaćeg kostima, duge svilene suknje i kaiševa. Svaki model je napravljen u kombinaciji od ta tri dijela što možda zvuči suviše jednostavno, no funkcioniše veoma dobro. Koja žena ne bi poželela sa samo tri komada odeće za nekoliko kombinacija kojima može postići sve, od izgleda za plažu do večernjeg izgleda.

Natalija Smogor predstavila se muškom kolekcijom proleće/leto 2012. Jedna je od retkih hrvatskih dizajnera, ako ne i jedina ženski dizajner koja radi isključivo ženske ili isključivo muške kolekcije. S obzirom da odlično poznaje muško telo i da su muške kolekcije njena jača strana, ovaj put se odlučila za taj deo publike. Kolekcija ja u potpunosti crna i iako ne prekomplikovana, vrlo zanimljiva. Takođe, izuzetno je nosiva što znači da će sigurno vrlo lako naći put do muških srca. Natalijina inspiracija potiče iz, u zadnje vrijeme aktualnog,  James Bonda pa je stoga njena kolekcija rezervisana za prave muškarce koji se ne osjećaju prijatno u pomalo feminiziranoj i neobičnoj odjeći.

Londonska dizajnerka, čije modele obožava mlada Lily Cole,  Ada Zanditon prikazala je zanimljivu video kampanju i kolekciju prikazanu na zadnjem London Fashion Weeku. „Tigress Reign“ je video u kom je Ada prikazala svoju viziju savremene žene. Ratnica, buntovnica, ali na kraju dama koja se najbolje oseća u ženstvenoj odeći krojenoj samo po njenim proporcijama. Zanditon je na zagrebačkoj pisti predstavila prekrasnu i neustrašivu heroinu koja je i u divljini elegantna. Kolekcija se sastoji od haljina, kompleta, kao i oštro krojenih jakni, a inspirisana je najelegantnijom mačkom na svijetu – tigrom!

Ana Kujundžić oduvek njeguje svoj stil koji se sastoji od pomalo neobičnog tretiranja materijala, bilo da je on iseckan, prešiven koncima ili spojen od mnoštva trakica. Njene kolekcije prava su mala umetnička dela koja predstavljaju eko modu.

Za sam kraj Dreft Fashion weeka Zagreb pobrinula se nikad dosadna, uvijek originalna, jednom riječju Ivana Popović. Modno – filmskim performansom u režiji Branka Schmita dokazala je da joj nema ravne kada se radi o nekonvencionalnim modnim vrednostima. Erotski nabijen video preselio se na modnu pistu gde su modeli izveli i mini performanse kako bi dokazali da se žena najbolje osjeća u odjeći koja je čini seksi i privlačnom suprotnom spolu. Po reakcijama publike, čini nam se da je Ivana imala pravo.

Zadnju večer DFWZ su došle podržati brojne poznate osobe poput Anice Kovač, Ive Balaban, Iris Androšević Pinjuh, Sandre Vranješ, Ecije Ivušić, Nade Abrus, Ive Jerković, Ronalda Brausa, Hameda Bangoure, Elle Dvornik, Hane Hadžiavdagić, Vlade Kalembera, Mirana Kurspahića, Danijela Vuletića, dizajnera Nade Došen, Karakica, Marine Prevolšek, Tonija Rica, Mladena Grubića…

Pre revijalnog dijela večeri u korneru  generalnog psponzora ove manifestacije, Drefta,  proglašen je pobednik modnog takmičenja „Dreft next generation natjecanja“. Dobitnik čeka u iznosu od hiljadu eura postala je studentkinja  Marica Pažanin koji će se s nagrađenom kolekcijom predstaviti na nadolazećem Dreft Fashion Weeku Zagreb u maju.

Revijalni dio Dreft Fashion Weeka Zagreb završio je velikom žurkom u Hy Plazi, gde su domaći i strani dizajneri zajedno s manekenkama i gostima proslavili još jedan uspešan Dreft Fashion Week Zagreb. U martu 2013. najdugovječniji hrvatski modni događaj FWZ će proslaviti svoj 10. rođendan velikom žurkom i ujedno najaviti sledeći Dreft Fashion Week Zagreb koji će se održati od 09. – 11. maja 2013.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Treće veče Dreft Fashion Weeka Zagreb”


« Topla preporuka – Public bar

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook