Trbina Društvne mreže i alternativni identiteti u klubu Magistrala

dana Nov3 2018

U ponedeljak, 05. novembar, 19.00, u Klub Magistrala održaće se tribina “Društvne mreže i alternativni identiteti.” Učestvuju: prof. dr Divna Vuksanović, filozof, teoretičar medija, književnica, predsednica Estetičkog društva Srbije i doc. dr Vlatko Ilić, teoretičar medija, kulture i umetnosti.

Pojava društvenih mreža razudila je već postojeću elektronsku geografiju i otvorila specifičan digitalni prostor u kojem se ljudi osećaju kao njegovi stanovnici.

Statistički podaci pokazuju nam da se sa svakim novim danom broj korisnika internet društvenih mreža povećava, najpre zbog želje za komuniciranjem, a zatim i zbog promocije sopstvene ličnosti. Jedna od dominantnih prednosti njihove upotrebe, ogleda se u mogućnosti kreiranja novog ili drugačijeg identiteta, jer većina osoba sa kojima direktno ili indirektno komuniciramo ne može da zna koje osobine svako od nas ima u stvarnom životu, čime se otvara mogućnost da se predstavimo onakvima kakvi želimo da budemo.

Neka od pitanja na koje ćemo probati da odgovorimo su: Koje su medijske karakteristike društvenih mreža? Da li su društvene mreže dovele u pitanje tradicionalne medije i zašto? Koji su razlozi popularnosti društvenih mreža kod mladih? Koji su razlozi popularnosti društvenih mreža kod starijih? Kako predstavljamo sebe na društvenim mrežama: od motiva do mogućnosti.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Trbina Društvne mreže i alternativni identiteti u klubu Magistrala”


« Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook