TISO 06 u Muzeju primenjene umetnosti

dana Dec15 2017

U Muzeju primenjene umetnosti biće priređena  šesta po redu,  izložba TISO (Sekcija  tekstila i savremenog odevanja), ULUPUDS-a (Udručenja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije), koja traje  već dvadeset i četiri godine. Ova izložba objedinjuje  najznačajnija ostvarenja članova Sekcije tekstila i savremenog odevanja iz oblasti mode, tekstila i aksesoara. Propozicije izložbe nalažu da su radovi u konkurenciji nastali u predhodne četiri godine. Savet izložbe odabrao je 39 dizajnera koji će se predstaviti sa oko 60 radova.

Dejana Momčilović

Značaj  postavke leži u raznorodnosti eksponata  u svakom smislu; zastupljeni su različiti materijali (koža,pamuk,vuna, svila, reciklirani materijali, drvo, metal…) i tehnike (tradicionalne  i moderne ). Predstavljene su tapiserije klečanog tkanja od kučine, zatim tapiserije sa kompjuterizovanim etno šarama, kaputi i haljine geometrijskih oblika, nakit od reciklažnih delova, rukavice, paravani, cipele, tašne…… video radovi , prostorne instalacije.

Aleksandra Bogićević

Maja Škaljac, u katalogu izložbe, istakla je da iz godine u godinu izložba pomera granice ove grane primenjene umetnosti i šalje poruku da se naši umetnici po inovativnim idejama, uspešnim realizacijama i majstorskom izvedbom nalaze na istoj visokoj lestvici savremene umetničke scene, kao i najcenjeniji svetski autori iz ove oblasti.

Maja Gecić

Snežana Krejić

Zlatko Cvetković

Heterogenost izloženih eksponata, veliki broj zainteresovanih izlagača različitih autorskih rukopisa, senzibiliteta i generacija, publika koja sa nestrpljenjem iščekuje najnovija dostignuća na polju unikatnog modnog,dekorativnog i eksperimentalnog tekstila su dovoljno jaki argumenti da ova izložba nastavi svoj život i u budućnosti.

Na svečasnosti otvaranja, Žiri u sastavu Daliborka Đurić, umetnica tekstila, Biljana Bralušić Jovanović, istoričarka umetnosti i mr Milica Cukić, istoričarka umetnosti, dodeliće nagrade u sve tri kategorije: tekstil, moda i aksesoar.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti | tagovi: , , , ,



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “TISO 06 u Muzeju primenjene umetnosti”


« Zbog velikog interesovanja zakazan još jedan koncert Ivana Bosiljčića

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook