Tijana i Mila Popović na Nedelji mode u Skoplju

dana Apr22 2013

Četvrto veče sedmog po redu Skopje Fashion Weeka zatvorile su novosadske dizajnerke Tijana i Mila Popović modelima iz kolekcije „After Colors“ za jesen /zimu 2013. Ovo je drugi put kako domaće dizajnerke izlažu na modnoj manifestaciji koja se dva puta godišnje održava u glavnom gradu Makedonije i traje dve nedelje.

Dizajnerski duo je do sada više puta izlagao na Beogradskom FW, kao i na Nedeljama mode u Londonu, Brajtonu i Birmingemu u Engleskoj. Kolekcija je promovisana u formi izložbenih eksponata i multimedijalne prezentacije na međunarodnom Festivalu reciklažne umetnosti Drap ART u Barseloni oktobra 2012, dok je prvo revijalno predstavljanje imala na Internacionalnoj nedelji mode u Birmingemu u martu ove godine.

Kolekciju čine odevni predmeti nastali kao posledica dekonstrukcije forme i primene reciklaže u funkciji savremenih odevnih predmeta. Analizom antiforme i ahromatskih tonskih vrednosti nastala je kolekcija gde dominiraju tamni tonovi uglavnom crna sa bronzanim, bordo, plavim i zlatnim momentima. Korišteni su teški materijali, koža, guma, pvc, plastilka sa dosta lanaca, mreže, nitni, kopči-metalnih detalja koji dominiraju kolekcijom u kontrastu sa nežnim i tankim materijalima kao što je svileni muslin.

Na reviji održanoj u prepunoj sali Audio Porshe salona u Skoplju među zvanicama iz javnog i kulturnog života bili su prisutni i članovi diplomatskog kora Ambasade Republike Srbije u Makedoniji. Nedelja mode u Skoplju trajaće do 14. aprila, dok će domaća publika kolekciju “After Colors” Tijane i Mile Popović imati prilike da vidi na njihovoj samostalnoj reviji sredinom juna u Novom Sadu.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: modne revije, skoplje fashion week | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tijana i Mila Popović na Nedelji mode u Skoplju”


« Ana Z jewelry

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook