Tijana i Mila na Birmingham International Fashion Week-u

dana Mar2 2013

Novosadske dizajnerke, sestre Tijana i Mila Popović na poziv organizatora Prvog internacionalnog Fashion Weeka u Birmingemu predstaviće svoju autorsku kolekciju za jesen/zimu 2013 „After Colors“ 10. marta u Millenium Pointu, multifunkcionalnom kompleksu u Birmingemu u Engleskoj.

Ovo će biti četvrti put da dizajnerke predstavljaju svoje kolekcije na Nedeljama mode u Engleskoj. Prvi put su 2009. godine predstavile autorske modele na Alternative Fashion Week-u u Londonu, da bi već sledeće godine 2010. učestvovale na London FW u okviru programa Untold gde su sa jo 3 gostujuća dizajnera predstavile kolekciju „The Flowers of Romance“ za proleće leto 2011. u poznatom Muzeju dizajna u Londonu, kasnije prikazanu i na Fashion Week-u u Beogradu. Iste godine su na Londonskom Design Weeku- Nedelji dizajna imale izložbu svojih modela u Pop up busu- gde su izloženi modeli 10 internacionalnih mladih dizajnera. Posle modnih revija u Londonu, 2011. na Brighton Fashion Weeku u prelepom britanskom gradu na obali mora- Brajtonu, u okviru programa Haute Couture u katedrali Snt Martin, publici su prikazale modele iz svoje Haute Couture linije iz kolekcije za proleće/leto 2012. „Fairies from the Heart of the Forest“, kasnije prikazanoj u Skopju i Novom Sadu.

International Birmingham FW je prvi ovakvog tipa u Velikoj Britaniji koji prvenstveno ima za cilj da promoviše rad inostranih dizajnera domaćoj publici. Kako su, pored dizajnera iz Libana, Kalifornije, Japana, Kine, Francuske i Španije, Tijana i Mila jedine dizajnerke iz regiona koje će imati priliku da predstave svoj autorski rad i svoju zemlju, ovo je svakako veliki uspeh za njih. Organizatori su preko baze podataka sa informacijama i kontaktima važnih i najtraženijih inostranih dizajnera mlađe generacije u Velikoj Britaniji, koja je dostupna organizatorima sličnih manifestacija, došli do imena i kontakta srpskih dizajnerki koje je bilo na listi. Tijana i Mila su već poznate britanskoj publici, modnim kritičarima i bajerima, te su organizatori smatrali da je u interesu ove Internacionalne manifestacije da predstavi nove modele stranih dizajnera u usponu, koji već imaju svoju publiku i kritičare u Engleskoj.

Kolekcija „After Colors“ promociju je imala na međunarodnom Festivalu reciklažne umetnosti Drap ART u Barseloni u oktobru 2012, dok će ovo biti njeno prvo revijalno predstavljanje na prvom Birmingham International Fashion Weeku koji će se održati od 9-10. Marta, organizovanog u saradnji sa Unicefom. Gostovanje Tijane i Mile Popović na ovoj manifestaciji podržaće SIEPA- Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.

Kolekcija za jesen/zimu 2013 After Colors je mračna i sirova, apokaliptična, nihilistička. Govori o odrastanju. Mentalnom, emotivnom, psihičkom, društvenom, socijalnom. Traži odgovore na pitanja – Šta se događa posle boja, posle detinjstva, posle života, posle sveta? Ceo koncept je zasnovan na dekonstrukciji i reciklaži. Kolekciju čine odevni predmeti nastali kao posledica dekonstrukcije forme i primene reciklaže otpadnih sirovina I materijala u funkciji savremenih odevnih predmeta. Analizom antiforme i ahromatskih tonskih vrednosti nastala je kolekcija gde dominiraju tamni tonovi, crna sa po nekim bronzanim, bordo, ultramarin plavim i zlatnim momentom. Korišteni su teški materijali, koža, guma, pvc, plastika sa dosta lanaca, mreže, nitni, kopči, metalnih detalja koji dominiraju kolekcijom.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tijana i Mila na Birmingham International Fashion Week-u”


« Muzika i humanost – Beskraj 1

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook