These shoes are made for walking / vol.2

dana Sep8 2013

Kulturni centar Grad sa ponosom predstavlja drugo izdanje izložbe cipela koja će pored radova velikog broja domaćih autora predstaviti i kreacije Jana Jansena, svetskog velikana kada je reč o dizajnu obuće.

Veliko otvaranje izložbe će biti upriličeno 9. septembra 2013. godine u 20 časova.

Pored učešća na samoj izložbi, gospodin Jansen će održati i predavanje, a publika Kc Grada će svakog dana moći da pogleda i dokumentarni film o njegovom radu.

U okviru izložbe predstavićemo i nedavno objavljenu knjigu Jan Jansen’s shoe novinarke i istoričarke mode Lise Goudsmit. Lisa će, u okviru predavanja, predstaviti svoj novinarski rad kao i projekte na kojima radi a koji u fokusu uvek imaju obuću ili nakit.

Jan Jansen (r. 1941) je holandski dizajner obuće koji već skoro pedeset godina privlači pažnju modnih zaljubljenika svojim baroknim ekperimentalnim kreacijama. Međunarodnu slavu stekao je još 1973. godine sada već svetski poznatim modelom sandale od bambusa.

Jan Jansen još uvek kreira i proizvodi kolekcije obuće. Dobitnik je velikog broja priznanja za svoj rad među kojima su i Kho Liang Ie Prize (1985), Grand Seigneur (1996), BKVB Oeuvre Prize (2002) i Max Heijmans Ring (2006).

Lisa Goudsmit je novinarka, istoričarka dizajna i koncept programer u oblasti dizajna. Nedavno je objavila knjigu “Jan Jansen’s shoe” gde proučava fenomen njegove čuvene kreacije, sandale od bambusa, koja je vremenom dobila status modne ikone. Knjiga Jan Jansen’s shoe je predstavljena nedavno u Rijksmuzeju u Amsterdamu.

Na izložbi će biti izloženi radovi velikog broja autora mežu kojima su: Secondhand Šmizla, Pavle Nećakov, Budislava Keković, Naša Posla, Milenika Shoes, Lidija Jovanović, Magdalena Klašnja, LILU, Obuća RISH i mnogi drugi.

Milenika Shoes

Izložbu će otvoriti Dominique Kuhling, zamenica Ambasadora Kraljevine Holandije u Beogradu. Projekat je podržan od strane Ambasade Holandije u Srbiji. Kompletnu postavku možete da pogledate do 16. septembra 2013. godine, a više o samoj izložbi pronaćićete na sajtu www.gradbeograd.eu.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “These shoes are made for walking / vol.2”


« Otvorene izložba Ovo je moje telo autorke Marte Jovanović

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook