Temperley London proleće/leto 2013

dana Sep22 2012

Londonska modna scena je uvek bila specifična, drugačija… Međutim, to svakako nije razlog da bude često i zaboravljena od strane velikog modnog sveta.

Pre možda ta činjenica nije ni bila toliko vidljiva ali danas kada pogledate forume, naslovne vesti najpoznatijih modnih magazina, njhove sajtove ali i blogove, londonski fashion week najmanje se  isprati od ostalih nedelja mode koje ugošćavaju najveće modne stvaraoce u ovom trenutku.

Od svih imena, Burberry i Mulberry su jedini kojem stručna ali i svetska javnost posveti pažnju vrednu jednog Chanela, Elie Saab-a i ostalih renomiranih brendova. A pažnju su zaslužili još mnogi. Jedan od propuštenih momenata je svakako kolekcija engleskog brenda- Temperley London.

Potpuno drugačija od svega viđenog kako u Londonu tako i u Njujorku koji je prethodio nedelji mode u britanskoj prestonici, kolekcija Temperley Londona vratila nas je malo u neka druga vremena senzualnom, očaravajućom i efektnom revijom.

Kada pogledate kompletnu reviju imate utisak da su pistom prošetale Tipi Hedren, Đina Lolobriđida ili Sofija Loren. Inspirisana glamurom koji je tada krasio holivudske ali i evropske dive kao i formom koja je bila popularna pedesetih godina dvadesetog veka, kreatorka Alice Temperley uspela je da objedini prefinjenu eleganciju u poznatoj formi sa daškom prošlosti i predstavi nam jedinstvenu kolekciju.

Fantastičan spoj ženstvene siluete, čistih, osnovnih boja i geometrijsko-cvetni dezen uspeo je da osveži brend koji je do sada imao izuzetno skladne i dobre kolekcije ali nikada ovako veselu i razigranu kolekciju iza koje stoji jednostavnost kako u kroju tako i paleti i kompletnom make up-u.

U ovoj kolekciji dominiraju suknje, večernje   haljine  i majice, odnosno košulje. Na vama je da odaberete omiljeni komad pa da možda poput Grejs Keli prošetate stazom, svratite na osvežavajući koktel tik pored obale na primer u lepršavoj laganoj suknji sa cvetnim printom koja se zvonasto širi do kolena i lananoj providnoj košulji s čipkanim vezom u nemirnoj punđi i Charlotte Olympia cipelama te nađete svog princa ili prosto uživate u društvu prijateljica.

Od materijala istakli su se  muslin, saten, organdin i til a poseban detalj cele kolekcije su bile mrežaste rukavice i šeširi u stilu 1950-ih koji celom utisku su dali i jedan mali japan touch.

Foto: style.com


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: london fashion week, modne revije | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Temperley London proleće/leto 2013”


« Prvo polufinale UŠĆE FashionBloger takmičenja u stajlingu

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook