“Tajno nasleđe” Hanbok izložba dizajnerke Hesun Li

dana May23 2017

U okviru događaja “Dani Korejske kulture” je i izložba “Tajno nasleđe” Hanbok izložba dizajnerke Hesun Li, koji je počeo 20. maja i traje do 2. juna (zaključno sa 14. junom). Hanbok, pojam koji se odnosi na tradicionalnu nošnju Koreje, jedan je od bitnijih delova života, ali i estetike u Koreji. Hesun Li (혜순이Hye-soon Lee) iz modne kuće Damjon (Damyeon) je jedna od najcenjenijih dizajnerki, koje su inspirisane hanbokom. U okviru izložbe „Tajno nasleđe” (‘Secret Heritage’), biće predstavljeni glamurozni ceremonijalni odevni komadi, kao i svakodnevna odeća, u celosti napravljena u od prirodnih, ekoloških materijala.

Izložba će imati svečano otvaranje u utorak, 23. maja u 20:00h. Otvorena je do 31. maja (31. maja samo do 12h) u UK Parobrodu, a neki su deo ove izuzetne izložbe već videli 20. maja u okviru Noći muzeja.

24. maja, od 11:30h do 12:30h, publika će imati jedinstvenu i retku priliku da porazgovara o modi, umetnosti i estetici sa cenjenom dizajnerkom Hesun Li. Lijeva će govoriti o svom radu i o hanbok tradiciji, okružena svojim delima.

Ulaz na izložbu je besplatan.
Ulaz na predavanje 24. maja je besplatan.

Hesun Li je dizajnerka koja je uspela da hanbok vrati u modu kroz inovativni rad koji spaja različite žanrove kao što su balet, orijentalno slikarstvo, film, ali i 3D video-snimke. U Evropi, njena kolekcija je bila prikazana u muzeju Luvr tokom izložbe pod nazivom „Koreja sada” (Korea Now Exhibition, 2015~2016.).

Program preuzmite ovde a više o ostalim učesnicima možete pročitati ovde.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na ““Tajno nasleđe” Hanbok izložba dizajnerke Hesun Li”


« Čitanje Italije u Fabrici

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook