Tajne nanošenja maskare

dana Sep18 2012

Mislite da znate sve o nanošenju maskare? Verovatno niste u pravu. Maskara je omiljeni i nezaobilazni deo mejkapa, bez koje ne bismo mogli da zamislimo dan. Evo par trikova koje treba da znate.

1. Briga o maskari

Pre nego što počnete sa nanošsenjem maskare, proverite da li je nova, da li se osušila ili joj je možda istekao rok trajanja i sl. Maskara je najopasnija od svih vrsta šminke, baš zato što ima direktan kontakt sa očima, i tako može izazvati mnoge bakterije. Ukoliko je vaša maskara stara, bacite je i zamenite novom. Nakon što ste kupili novu maskaru, četkicu isperite mlakom vodom, jer od stajanja u trgovini moguća je prljavština ili eventualne grudvice.

2. Šta zapravo želite od maskare?

Osnovna svrha maskare je da oboji trepavice, učini ih lepšim, a pogled zavodljivijim. Zapitajte se, da li želite volumen, gustinu ili dužinu? Stručnjaci kažu da je nemoguće da jedna maskara može sve da nam priušti. Zato posebnu pažnju morate da obratite na četkicu. Ukoliko je četkica velika i gusta, takve će biti i vaše trepavice, a ako je šiljata i gumena razdvajaće ih.

3. Pravilno nanošenje

Jedno od osnovnih pravila je da četkicu maskare ne smete potezati gore dole svaki put kad je nanosite, jer se tako stvaraju grudvice i ulazi vazduh koji je isušuje. Započnite sa trepavicama gornjeg kapka, laganim pokretima od korena ka spolja, i to na mestu gde su vam najduže trepavice, odnosno od sredine ka spoljnom uglu oka, pa ka unutrašnjem. Pokušajte manje da trepćete kako bi se prvi sloj što pre osušio. Nakon toga, nanesite maskaru na donje kapke, koristeći vrh četkice, cik cak pokretima.  Stručnjaci tvrde da su dva sloja dovoljna za izražajan pogled. Kako biste sprečili neuradan izgled zbog nakupljenih grudvica, čistim češljićem za trepavice pređete kroz njih dok je maskara još mokra. Ukoliko maskara ostane oko očiju obrišite je štapićem za uklanjanje šminke ili komadićem vate.

4. Uvijač za trepavice

Mnoge žene ne umeju da koriste uvijač, ili pak misle da će ostati bez trepavica. To se može desiti samo ako ga koristite nakon što ste naneli maskaru. Ali ako naučite pravilno da se služite neće biti problema. Postupak je sledeći-gledajući se u ogledalo, uvijač prislonite na koren trepavica, lagano stisnite, i držite tako desetak sekundi.

5. Boje maskare

Crna maskara se najčešće kosristi jer dobro stoji svakome, ali to ne znači da ne treba da eksperimentišete bojama. Sama kombinacija crne i smeđe maskare daje trepavicama prirodan, naglašeni efekat. Budite kreativne i poigrajte se bojama. Npr zelena, plava i ljubičasta nijansa će dodatno naglasiti lepotu prirodnih očiju. Indigo plava i zelena lepo pristaju smeđim očima, dok plavim pristaje ljubičasta maskara.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tajne nanošenja maskare”


« Mikser u Parizu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook