Svetski modni stručnjaci najavili početak SFW-a

dana Apr23 2014

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja je održana povodom Serbia Fashion Week-a, govorili su veliki svetski modni stručnjaci. Inostrani dizajneri i gosti festivala Serbia Fashion Week stigli su u Novi Sad, smestili se u hotel Park, gde će biti i održana predstojeća Nacionalna nedelja mode i najavili početak ove manifestacije.

Gospođa Nadya Valeva, predsednica Evropskog saveta za modu, je na samom početku konferencije za novinare objavila ekskluzivnu vest o licenci za trademark „Fashion Week“ koja će biti dodeljena zemljama koje poseduju Nacionalnu komoru za modu i koje budu odabrane od strane European Fashion Council-a, odnosno Evropskog saveta za modu. Nacionalna komora za modu Srbije je nosilac licence, te je Serbia Fashion Week jedina licencirana Nedelja mode u našoj zemlji.

Nakon predstavljanja programa i koncepta Serbia Fashion Week-a, gospođa Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije, govorila je o značaju licence koju je Srbija dobila, kao i o prilici koju će srpski dizajneri dobiti posredstvom Serbia Fashion Week-a, kada je u pitanju predstavljanje naše mode u svetu i na brojnim evropskim Nedeljama mode.

Dama koja je svakako privukla pažnju svima, kako pozitivnom energijom koju širi, tako i svojom odećom koja je obilovala zanimljivim i jarkim bojama jeste Agatha Ruiz de la Prada. Ova značajna španska dizajnerka je pričala o svojim prvim utiscima o Novom Sadu, kao i zanimljivim anegdodatama koje su joj se već desile ovde i najavila svoju modnu reviju tokom koje će prikazati kolekciju za jesen/zimu 2014 prve večeri Serbia Fashion Week-a u 21 čas.

Gospodin Donald Potard, veliki svetski modni guru i biši generalni direktor modne kuće Jean Paul Gaultier, izjavio je da je veoma srećan što je deo Serbia Fashion Week-a i počastvovan prilikom da svoje veliko iskustvo kao modni biznismen prenese i srpskoj, ali i inostranoj modnoj industriji tokom konferencije  “Program razvoja modne i tekstilne izvrsnosti u Srbiji“ koja će biti održana 25. aprila u Privrednoj komori Vojvodine, u Master centru.

Istog dana, učesnik konferencije biće i gospodin Marcellous L. Jones koji je prilikom press konferencije izjavio da je veoma srećan što je član tima Serbia Fashion Week, kao i da je kombinacija iskusnih ljudi iz modne industrije sa onima koji imaju manje iskustva sjajna i da će na taj način industrija mode u Srbiji zaživeti. Pokrenuvši temu iskusnih članova tima, pozvao je gospodina Eymeric Francois, koji dolazi iz Visoke mode Francuske i koji je ove godine backstage coach Serbia Fashion Week-a da se pridruži govornicima. Eymeric Francois, dizajner koji je veoma cenjen u svetu mode, predložio je timu Serbia Fashion Week-a prošlog novembra da mu se pridruži i ove godine i izjavio da je, iako je postao već proslavljeni dizajner njemu vrlo važno da radi u timu koji je mlad i da pomogne da backstage izgleda što bolje, kako bi i krajnji proizvod, odnosno modna revija, publici izgledala još bolje.

Serbia Fashion Week je počje otvaranjem Design Week-a i modnom revijom Agate Ruiz de la Prade, a publiku očekuju i nove kolekcije dizajnera iz Francuske, Češke, Bugarske, Mađarske, Belorusije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Ukrajine, kao i izložbe tokom Design Week-a i sjajne radionice
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Svetski modni stručnjaci najavili početak SFW-a”


« Stigao je Barba!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook