Svetski dan džeza obeležen koncertom na Zidiću

dana May4 2018

Dom omladine Beograda tradicionalno je obeležio Svetski dan džeza, i ove godine sugrađanima poklonio besplatan koncert na otvorenom! U ponedeljak, 30. aprila predstavljen je  bend jedne od naših najtalentovanijih mladih džez umetnica, Katarine Kočetove – KK Trio, koji je nastupio na Zidiću ispred DOB-a, popularnoj letnjoj sceni na platou Milana Mladenovića.

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao “sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima”. Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata čija misija je popularizacija ove vrste muzike i pogleda na svet kod najšire publike.

Koncert povodom Svetskog dana džeza je prva u nizu aktivnosti u susret 34. Beogradskom džez festivalu, koji će u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda biti održan od 25. do 29. oktobra 2018. Kao i svake godine publika će imati priliku da čuje preko 20 izvođača i upozna se sa najkvalitetnijim i najaktuelnijim dostignućima na svetskoj i domaćoj džez sceni.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Svetski dan džeza obeležen koncertom na Zidiću”


« Bespatni časovi baleta za mališane u Nacionalnoj fondaciji za umetničku igru

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook