Svečano zatvaranje i dodela nagrada

dana Apr20 2013

Kompanija Textil, već godinama jedan od najvećih distributera tkanina na Balkanu, kao i partner Belgrade Fashion Week-a, ove godine dodelio je  ponovo nagradu Textil Young Designer Award, za najboljeg mladog dizajnera.Verujući da ume da prepozna kome treba pružiti šansu i pomoć kada je potrebna, Textil nastavlja da afirmiše mlade talente. Ovoga puta nagradu Textil Young Award dobija grupa mladih dizajnera okupljenih oko saradnje u Belgrade Desing District-u – KLASA. Oni veruju da će grupa mladih dizajnera KLASA nastaviti stopama prethodnih laureata ove nagrade Ivane Pilje, Jovane Marković, Tatjane Tatalović, Marka Mitanovskog. Jedna od najprestižnijih nagrada svakako je ona koju dodeljuje planetarno poznati modni magazin ELLE. Vredna redakcija srpskog izdanja na čelu sa sjajnom urednicom Sonjom Kovac uvek je znala da prepozna autore čiji je rad u skladu sa aktuelnim svetskim modnim tokovima i da taj rad dodatno afirmiše. Na upravo završenoj Nedelji mode oni su izdvojili kolekciju koju potpisuje Anja Dragan, gošća iz Slovenije čija revija je održana u okviru modne platforme Zona 45 i dodelili joj  Elle Fashion Award.

Kao i svaki put do sada Beogradska nedelja mode opravdala je status najprestižnije modne manifestacije na Balkanu. Prikazane kolekcije, a naročito radovi dizajnera koje smo imali prilike da vidimo u okviru revije B Future potvrdile su da srpska prestonica može da iznese snažan kreativni potencijal.

Dobra organizacija, respektabilna publika, koja se na ostalim domaćim modnim događajima ne sreće i konstantno pune sale bio bi u najkraćem  utisak i sa ovogodišnjeg Fashion Week-a. Ove godine stručni žiri časopisa Bazar je odlučio da nagrada „Marija Kranjc“ za najuspešniju modnu kolekciju ode u ruke vrsnoj dizajnerki Ani Šekularac, Bazart nagrada za najupečatljiviji revijski prikaz zasluženo je dodeljena reviji  mladih dizajnera B Future, a specijalna nagradu za ličnost od stila dodeljena je jednoj od najlepših Beograđanki, devojci koju često srećemo na stranama vrhunskih modnih editorijala, brojnim reklamnim kampanjama, šarmantnoj i uvek sa istančanim ukusom obučenoj Zorani Kostić Obradović.

Modni studio Click po završetku Nedelje mode tradicionalno dodeljuje nagrade za najbolju manekenku i manekena, kao i specijalno priznanje namenjeno brendovima.

Ovoga puta Specijalno priznanje Beogradske nedelje mode dodeljeno je brendu Legend koji je prikazanom kolekcijom pokazao da se uz uspešan biznis plan, ozbiljan rad i prepoznatljiv dizajn može sa uspehom parirati vodećim svetskim life style brendovima. Nagrade za najbolje manekene dodeljuju se ličnostima koje svojim šarmom i profesionalnošću doprinose razvoju ove profesije i koje na upečatljiv način nose modele na pisti. Ove godine je najbolja manekenka Sonja Pavlica, a maneken Dženis Hatibović.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Svečano zatvaranje i dodela nagrada”


« Pitajte stilistu: Kako kombinovati dugu crvenu haljinu?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook